Це дуже смачна і ароматна закуска, яка на смак чимось нагадує мариновані грибочки.
Готувати таку закуску дуже просто, а ще її можна зберігати за кімнатної температури і вона не вимагає до себе якогось особливого ставлення і багато часу. Рецептом поділились на сайті Cookery.
Мариновані баклажани
Інгредієнти:
- баклажани — 1 кг;
- Олія рослинна — 100 мл;
- часник — 3–4 зубчики;
- перець чилі гострий маленького розміру — 1 шт;
- чиста вода — 1 л;
- сіль — 60–100 грамів і 2 столові ложки;
- оцет 5% яблучний — 150 мл.
Подрібніть часник та перець чилі. Але перед тим, як займатись перчиком, одягніть рукавички. Очищаємо від насіння і дрібно рубаємо на шматочки, розміром не більше 0,5 сантиметрів і перекладаємо в чисте блюдце.
Промиваємо баклажани під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа нарізаємо овоч упоперек на кружальця товщиною 1,5–2 сантиметри. Потім кожен шматочок ріжемо на четвертинки. Посипаємо подрібнені баклажани 2 столовими ложками солі й заливаємо звичайною водою так, щоб вона повністю закривала. Відставляємо в сторону головний овоч на 40–60 хвилин для того, щоб з нього вийшла вся гіркота. Найголовніше, що завдяки солі та воді, в процесі смаження баклажани будуть вбирати менше рослинної олії і тому страва вийде в міру жирною.
Потім зливаємо солону воду і промиваємо шматочки баклажанів під проточною водою від солі прямо в мисці. Після відставляємо овоч в бік.
Мариновані баклажани обов'язково потрібно зберігати в стерилізованих банках. Банки миємо, наливаємо в середню каструлю звичайну воду і ставимо ємність на середній вогонь. Коли вода закипить, акуратно накриваємо ємність плоским ситом, яке обов'язково має за розмірами бути більше каструлі. І тепер ставимо баночки шийкою вниз на сито. Необхідно уважно стежити за самим процесом, щоб банки не лопнули.
Та коли по внутрішніх стінках почнуть стікати крапельки пари, означає — банки вже стерильні і їх можна знімати кухонними прихватками.
Готуємо маринад. У велику каструлю наливаємо очищену воду і ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, висипаємо в ємність 60–100 грамів солі, добре все перемішуємо столовою ложкою і виливаємо в каструлю яблучний оцет. Знову чекаємо, коли маринад закипить, але конфорку не вимикаємо, а починаємо готувати мариновані баклажани.
Викладаємо шматочки баклажанів в киплячий маринад і варимо їх протягом 3–4 хвилин. Потім перекладаємо в сито та ставимо в раковину, щоб зійшла зайва рідина.
Тепер в сотейник наливаємо рослинну олію і ставимо ємність на середній вогонь. Коли рідина з баклажанів стече, а масло добре розігріється, викладаємо в сотейник шматочки баклажанів і обсмажуємо з усіх боків протягом 3 хвилин, також час від часу помішуємо все дерев'яною лопаткою. Потім додаємо в ємність подрібнений часник і гострий перець, знову все добре перемішуємо підручним інвентарем і продовжуємо смажити страву ще протягом 1 хвилини.
Мариновані баклажани перекладаємо в стерилізовані банки в гарячому вигляді. Щільно закриваємо тару кришками і ставимо в темне місце остигати до кімнатної температури.
Як тільки мариновані баклажани охолонуть, страву можна відразу ж подавати до столу.
Читайте також:
Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом
Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром
Баклажани з перцем: рецепт чудового салату на зиму