Розділи
Матеріали

Целые пикантные луковки: рецепт маринованного лука

Дар'я Бережна
Фото: скриншот | Маринована цибуля

Найкраще маринувати дрібні цибулинки, які потім можна подавати як закуску і додавати в салати.

Такі дрібні цибулини в маринаді ще називають "перловою" цибулею і подають навіть до коктейлів, наприклад до сухого мартіні. Якщо дрібних цибулинок немає, можна готувати і великі цибулини, як білі, так і червоні. Фокус розповість, як приготувати таку смачну цибулю.

Маринована цибуля

Інгредієнти:

  • біла цибуля — 250 г;
  • вода — 850 мл;
  • сіль — 40 г;
  • чорний перець горошком — 2 штуки;
  • лавровий лист — 1 штука;
  • яблучний оцет — 100 мл.

Підготуйте всі інгредієнти. Банки простерилізуйте. Цибулини, не очищаючи, залийте окропом і залиште на 5 хвилин. Воду злийте, цибулини обсушіть на паперовому рушнику, очистіть від лушпиння, обріжте хвостики.

Налийте в каструлю 750 мл води, розведіть сіль, викладіть очищені цибулини та залиште на ніч.

Знову просушіть на рушниках, розкладіть по банках, додайте чорний перець, перець чилі та лавровий лист.

Оцет і 100 мл води доведіть до кипіння і залийте маринадом цибулини в банках. Закрийте кришками і поставте в прохолодне темне місце. Можна починати дегустувати цибулю через 3 тижні. Вона зберігається в холодильнику близько півроку.

Читайте також:

Борщова заготівля на всю зиму: смачно, просто і доступно

Грибна солянка: рецепт смачної заготовки на зиму

Не поспішайте виливати: п'ять незвичайних способів застосування огіркового розсолу