Грибная солянка: рецепт вкуснейшей заготовки на зиму
Із зазначеної в рецепті кількості продуктів виходить близько шести літрів солянки.
Тепла і дощова погода — мрія будь-якого грибника, тому на вихідних багато хто піде в ліс на тихе полювання. Якщо грибів назбирається більше, ніж зазвичай, рекомендуємо зробити запас на зиму та приготувати смачнючу грибну солянку за рецептом із блогу "Домашня консервація". Така страва прикрасить будь-який стіл і виходить дуже апетитною.
Грибна солянка
Інгредієнти:
- помідори — 2 кг (або томатна паста 300-400 г);
- капуста — 1,5 кг;
- морква — 1,5 кг;
- цибуля — 1,5 кг;
- болгарський перець — 0,5 кг;
- гриби — 1 кг;
- сіль — 3 ст. л;
- гострий перець — 1 стручок.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити й почистити. Помідори пропустити через м'ясорубку, моркву натерти на великій тертці, капусту нашаткувати, цибулю нарізати півкільцями, болгарський перець — соломкою, заздалегідь очистивши його від насіння. Гострий перець порізати дрібними шматочками. Гриби почистити та порізати.
Овочі та гриби скласти в посуд із товстим дном, додати сіль, тушкувати під закритою кришкою хвилин 40-60. За 10 хвилин до готовності покласти чайну ложку чорного перцю горошком і штук шість лаврових листочків.
У готову солянку влити столову ложку оцтової есенції, ретельно перемішати і тушкувати ще кілька хвилин. Гарячою солянку розкласти в чисті стерилізовані банки і закатати. Банки перевернути, укутати й залишити до повного охолодження, після чого винести їх у темне й холодне місце.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно шість літрів солянки.
Раніше Фокус писав, як приготувати справжню одеську солянку.