Ліниві вареники за цим рецептом виходять ніжними, м'якими і не розварюються.
Ледачі вареники — це такі галушки з добавками, швидка комфортна страва, яка легко готується і чудово підходить для трапези в будь-який час дня. Впорається з цим рецептом навіть кулінар-початківець, як запевняють автори рецепта.
Ліниві вареники з сиром
Інгредієнти:
- сир 9% — 400 г;
- одне яйце;
- цукор — 1,5 ст. л.;
- дрібка солі;
- ванільний цукор (за бажанням) — 1 ч. л.;
- борошно — 110 г;
- масло вершкове (сметана, джем або варення) — за смаком.
Розімніть сир, додайте яйце, дрібку солі, цукор, за бажанням для аромату можна додати ванільний цукор, добре перемішайте. Додавайте борошно поступово, стежте, щоб тісто виходило м'яким, трохи вологим, і злегка липло до рук.
Розділіть тісто на дві рівні порції, скачайте з нього ковбаску, наріжте шматочками, і надайте їм будь-яку форму, яка вам подобається.
Ліниві вареники можна заморозити або відразу ж зварити. Варіть ліниві вареники в підсоленій киплячій воді. Варіть 2-3 хвилини після того, як вода знову закипить і вареники спливуть на поверхню. Подавайте ліниві вареники з вершковим маслом, сметаною, медом, або варенням на свій смак.
Читайте також:
Ліниві, але дуже смачні: рецепт вареників із картоплею
Маульташен: рецепт ситних і смачних німецьких пельменів
Ліниві вареники з маком: простий рецепт на кожен день