Розділи
Матеріали

Різдвяний піст 2024: як приготувати смачну випічку з яблуками

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Яблучно-горіховий пиріг

Навіть коли 15 листопада розпочався Різдвяний піст, себе можна побалувати смачним пирогом.

Різдвяний піст розпочався 15 листопада і триватиме до 24 грудня. Він вважається досить суворим, наприклад, до 6 грудня можна їсти гарячі страви без олії в понеділок, а послаблення настане тільки із 7 грудня. Але навіть якщо ви просто дотримуєтеся посту, виключивши з раціону м'ясо і молочні продукти, можна побалувати себе випічкою. Рецептом поділилися на сайті Click.

Цей пиріг легко приготувати, він не містить молочних продуктів і яєць, що робить його ідеальним пісним рецептом. Поєднання горіхів і яблук надає йому солодкого й ароматного смаку, а ніжна текстура підкорить вас із першого укусу.

Яблучно-горіховий пісний пиріг

Інгредієнти:

  • 4 великих яблука, натертих на тертці;
  • 150 г цукру;
  • 200 г борошна;
  • 100 г нарізаних великими шматками волоських горіхів;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • терта цедра одного лимона.

Терті яблука змішайте з цукром, корицею і цедрою лимона. Додайте масло і просіяне борошно разом із розпушувачем.

Обережно перемішуйте, поки у вас не вийде однорідне тісто. Додайте подрібнені волоські горіхи. Вилийте суміш на деко, застелене папером для випікання, і випікайте за температури 180°C протягом 30–35 хвилин або поки ваш пиріг не пройде тест на зубочистку. Після охолодження можна посипати зверху цукровою пудрою для святкового вигляду.

Читайте також:

Економний, але дуже смачний: як приготувати англійський яблучний пиріг

"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту

Яблучний пиріг на манці: простий рецепт домашньої випічки