Розділи
Матеріали

Гратен із картоплі, батату та індички: рецепт вишуканої та простої страви

Оксана Ханас
Фото: katarina_movchan/Instagram

Гратен виходить ситним, ароматним і дуже смачним.

Якщо хочете потішити близьких смачною стравою на обід чи вечерю, приготуйте для них гратен із картоплі, батату та індички за рецептом кулінарної блогерки Катерини Мовчан. Це смачна, ситна і водночас легка для шлунка страва, яка не залишить відчуття важкості в животі.

Гратен із картоплі, батату та індички

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру — 5 шт;
  • батат середнього розміру — 2 шт;
  • червона цибуля — 1 шт;
  • філе індички — 600 г.

Для заливки:

  • невеликий пучок петрушки (дрібно порізати);
  • яйця — 2 шт;
  • часник — 1 великий або два маленьких зубчики;
  • вершки (15%-20%) — 500 мл;
  • твердий сир — 180 гр;
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів (режим верх-низ без конвекції).

Овочі добре помити та почистити. Картоплю та батат порізати тоненькими кружечками, цибулю — півкільцями, а індичку — тоненькими слайсами. До індички додати трохи солі та перцю, перемішати.

У форму для випічки почати викладати гратен: по черзі шарами викладаємо картоплю, батат, індичку, цибулю. Повторювати, поки не закінчаться інгредієнти та заповниться форма.

Зробити заливку. Для цього в мисці змішуємо петрушку, пропущений через прес часник, яйця, вершки, сіль, перець і натертий сир. Усе перемішати і залити гратен.

Поставити запікатися в духовку на 60-80 хвилин.

Читайте також:

Рецепти з мультиварки: картопляний гратен із сирною скоринкою

Гратен із кабачків із ніжним фаршем: страва для тих, хто боїться погладшати

Вишукано, як у Парижі. Рецепт картоплі гратен дофінуа