Гратен из кабачков с нежным фаршем: блюдо для тех, кто боится поправиться

гратен, гратен з кабачків, рецепти
Фото: t.me/topretsept

Така страва підійде навіть тим, хто переживає щодо своєї фігури, оскільки в її складі овочі та нежирне м'ясо.

Продовжуючи тему рецептів із кабачків, не можемо не звернути уваги на гратен із фаршем. Гратен — це загальна назва для страв, зокрема десертів, які запікаються в духовці до утворення хрусткої золотистої скоринки. Рекомендуємо приготувати його з кабачків, як розповіли в кулінарному блозі "Рецепти щодня". Ця страва не тільки смачна, а й корисна, а також підійде тим, хто дотримується правильного харчування.

Гратен із кабачків із фаршем

Інгредієнти:

  • нежирний фарш (із курки, яловичини, індички або кролика) — 300 г;
  • кабачки — 300 г;
  • вершки з високим вмістом жиру;
  • твердий сир;
  • цибуля та часник;
  • сіль і приправи до смаку.

Спосіб приготування:

Цибулину почистити, нарізати півкільцями й обсмажити на олії до золотистого кольору разом із часником, прибрати в окремий посуд. У ту саму сковорду з олією, що залишилася, додати фарш, обсмажити його до готовності, за потреби додавши ще трохи соняшникової олії, потім туди ж повернути цибулю з часником і перемішати.

Кабачки помити, нарізати тонкими півкільцями.

Залити кабачки окропом, посолити й варити на середньому вогні близько п'яти хвилин, після чого відкинути їх на друшляк.

Твердий сир натерти на крупній тертці, змішати з вершками, додати приправи до смаку.

Форму для випікання змастити олією та викласти фарш, розрівнявши по периметру форми. Зверху викласти кабачки, припущені на сковороді.

Залити вміст форми вершково-сирною сумішшю та поставити її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Раніше Фокус розповідав, як приготувати хрусткі кабачки в паніровці.