Курка "Одружуйся зі мною": рецепт трендової страви (відео)

Дар'я Бережна
Страва "Marry Me Chicken", курка одружуйся зі мною, курка рецепт, американська кухня, курка рецепт Страва "Marry Me Chicken", курка одружуйся зі мною, курка рецепт, американська кухня, курка рецепт
Фото: Southern Living | Блюдо "Marry Me Chicken"

Страва "Marry Me Chicken" з'явилася в США і швидко завоювала серця кулінарів по всьому світу.

Курка "Одружуйся зі мною", або Marry Me Chicken, має винятково гарний вигляд на фото і дуже хороша на смак. У тренди ця страва потрапила в США, але скоріше за все, це перероблений італійський рецепт курки по-тосканськи. Вважається, що після цієї страви ваш коханий, або подруга одразу запропонують руку і серце. Рецептом поділилися на сайті Koch-Mit.

Як готують страву "Marry Me Chicken" у США

Курка Marry Me: рецепт курки з вершками

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г філе курячої грудки;
  • 3 столові ложки приправи для смаженої курки;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • 150 г сушених помідорів;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 150 мл курячого або овочевого бульйону;
  • 200 мл вершків;
  • 60 г пармезану або грана падано;
  • 1 чайна ложка орегано;
  • 1 чайна ложка чебрецю;
  • ½ жмені пластівців чилі;
  • сіль, перець, базилік для прикраси.

Поставте на плиту каструлю з товстим дном і дайте нагрітися на середньому вогні. Філе курячої грудки ретельно миємо, видаляємо зайві сухожилля та жир. Посипте м'ясо приправою для смаженої курки. Обваляйте курку в борошні. Часник треба очистити та дрібно нарізати. В'ялені помідори нарізаємо соломкою або шматочками.

Додайте в каструлю оливкову олію і вершкове масло та обсмажте курку до золотисто-коричневого кольору, і вийміть із каструлі. У тому ж посуді обсмажте часник близько 2 хвилин, намагаючись не підрум'янити його. Потім деглазуруйте бульйоном. Влийте вершки, додайте сир і спеції.

Тепер покладіть помідори та курку назад у каструлю. Приправте все сіллю і перцем і тушкуйте близько 10 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.

Нарешті, ще раз приправте сіллю та перцем, прикрасьте базиліком і одразу подавайте. Чудово до такої курки пасуватиме простий білий рис, або картопляне пюре.

Читайте також:

Правила зберігання продуктів: чому не можна ставити гарячу їжу в холодильник

Курка у винно-вершковому соусі зі шпинатом: рецепт вишуканої та дуже простої страви на вечерю

Курка з чорним перцем: рецепт популярної китайської страви