Курка "Одружуйся зі мною": рецепт трендової страви (відео)
Страва "Marry Me Chicken" з'явилася в США і швидко завоювала серця кулінарів по всьому світу.
Курка "Одружуйся зі мною", або Marry Me Chicken, має винятково гарний вигляд на фото і дуже хороша на смак. У тренди ця страва потрапила в США, але скоріше за все, це перероблений італійський рецепт курки по-тосканськи. Вважається, що після цієї страви ваш коханий, або подруга одразу запропонують руку і серце. Рецептом поділилися на сайті Koch-Mit.
Курка Marry Me: рецепт курки з вершками
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г філе курячої грудки;
- 3 столові ложки приправи для смаженої курки;
- 1 столова ложка борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 150 г сушених помідорів;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 150 мл курячого або овочевого бульйону;
- 200 мл вершків;
- 60 г пармезану або грана падано;
- 1 чайна ложка орегано;
- 1 чайна ложка чебрецю;
- ½ жмені пластівців чилі;
- сіль, перець, базилік для прикраси.
Поставте на плиту каструлю з товстим дном і дайте нагрітися на середньому вогні. Філе курячої грудки ретельно миємо, видаляємо зайві сухожилля та жир. Посипте м'ясо приправою для смаженої курки. Обваляйте курку в борошні. Часник треба очистити та дрібно нарізати. В'ялені помідори нарізаємо соломкою або шматочками.
Додайте в каструлю оливкову олію і вершкове масло та обсмажте курку до золотисто-коричневого кольору, і вийміть із каструлі. У тому ж посуді обсмажте часник близько 2 хвилин, намагаючись не підрум'янити його. Потім деглазуруйте бульйоном. Влийте вершки, додайте сир і спеції.
Тепер покладіть помідори та курку назад у каструлю. Приправте все сіллю і перцем і тушкуйте близько 10 хвилин на середньому вогні під закритою кришкою.
Нарешті, ще раз приправте сіллю та перцем, прикрасьте базиліком і одразу подавайте. Чудово до такої курки пасуватиме простий білий рис, або картопляне пюре.
Читайте також:
Правила зберігання продуктів: чому не можна ставити гарячу їжу в холодильник
Курка у винно-вершковому соусі зі шпинатом: рецепт вишуканої та дуже простої страви на вечерю