Розділи
Матеріали

Рецепт турецької пасти від Анни Пол: як приготувати страву, від якої всі шаленіють у TikTok

Дар'я Бережна
Турецька паста від Анни Пол | Фото: TikTok

Популярна блогерка Анна Пол опублікувала рецепт пасти з м'ясним фаршем і відео з рецептом набрало майже 13 мільйонів переглядів на TikTok.

TikTok — ідеальне місце для пошуку натхнення під час приготування їжі, незалежно від ваших кулінарних здібностей. За минулі роки швидкі та прості рецепти, як-от запечена паста з фетою від фінської блогерки Дженні Хайрінен стали вірусними на платформі, а тепер австралійська інфлюенсерка Анна Пол пропонує турецьку інтерпретацію пасти, від якої користувачі не можуть відірватися. Про це пише Daily Mail.

Неможливо відобразити вміст. Подивитись в TikTok
Турецька паста від Анни Пол

Натхненна стравою середньої Азії під назвою "Манти", що являє собою різновид пельменів, вечеря Анни, що дає змогу заощадити час, набула майже культової популярності: деякі люди заявляють, що це "найкраща паста", яку вони коли-небудь їли.

Зірка OnlyFans, яка нещодавно зазнала критики за зізнання в тому, що хоче "супербагатого" чоловіка, у відео, опублікованому минулого місяця, розповіла, що страву придумала її мати, а готується вона "стільки ж часу, скільки вариться паста".

Звертаючись до своїх 7,2 мільйона передплатників, впливова користувачка TikTok розповіла, що для приготування страви потрібно лише кілька інгредієнтів, включно зі збитим із часником йогуртом, олією з паприкою, м'ясним фаршем, свіжозвареною локшиною і будь-якими салатними овочами, які у вас є.

У цьому рецепті мати Анни додає фарш у пательню й обсмажує його у власному жирі, а потім додає порошок каррі, "бо вона вважає, що це позбавляє дивного м'ясного присмаку".

Потім м'ясо щедро приправляють чорним перцем, цибулевим порошком, солодкою паприкою і сіллю.

Мати Анни також додає в сковороду трохи нарізаної кубиками цибулі. Потім вона готує часниковий йогуртовий соус, для якого потрібен грецький йогурт, три зубчики подрібненого часнику і сіль.

Мати Анни також готує гострий соус, розтоплюючи олію і додаючи в неї паприку.

За словами матері Анни, страва готова, коли всі ці інгредієнти змішуються з гарячою пастою, а потім зверху додають овочі, як-от молоді помідори і свіжу петрушку.

Неможливо відобразити вміст. Подивитись в TikTok
Турецька паста від Анни Пол

Турецька паста від Анни Пол

Інгредієнти:

  • коротка паста: фарфалле, пенне, фузіллі;
  • фарш — в оригінальному рецепті це баранина, але ви можете вибрати будь-який інший;
  • порошок каррі;
  • чорний мелений перець;
  • часниковий порошок;
  • солодка паприка;
  • сіль;
  • невелика цибулина;
  • грецький йогурт;
  • три зубчики часнику;
  • вершкове масло;
  • солодка паприка;
  • помідори;
  • свіжа петрушка.

Перший крок — зваріть пасту. І приготуйте м'ясний фарш, обсмаживши його на сковороді. Поки м'ясо готується, додайте в нього трохи порошку каррі. Після карі додайте пристойну порцію перцю, часникового порошку, солодкої паприки і солі. Точна кількість не вказується, тож орієнтуйтеся на свій смак.

Додайте трохи нарізаної кубиками цибулі та готуйте фарш до повної готовності. І приготуйте часниковий йогуртовий соус. Просто змішайте грецький йогурт із сіллю і приблизно трьома подрібненими зубчиками часнику.

Далі йде масляний соус, який готують просто: вершкове масло розтоплюють у каструлі, додають солодку паприку і перемішують.

Щойно всі елементи будуть приготовані, настане час зібрати страву воєдино.

На тарілці — або мисці — подайте трохи пасти, потім додайте шар часникового йогуртового соусу, а потім шар пряного м'яса зверху. Полийте м'ясо соусом із паприки та часнику.

Щоб завершити страву, прикрасьте її нарізаними кубиками помідорами та свіжою петрушкою.

Читайте також:

Традицію виробництва саке в Японії занесено до списку спадщини ЮНЕСКО: як правильно його пити

Тайський суп том ям внесли до списку спадщини ЮНЕСКО: рецепт популярної страви

Курка "Одружуйся зі мною": рецепт трендової страви (відео)