Розділи
Матеріали

Колір 2025 року: як приготувати трендовий шоколадний мус

Дар'я Бережна
Мокка Мус | Фото: Pantone

Кольором наступного року за версією Pantone став шоколадний "Мокко Мус". І цей колір буквально можна спробувати на смак.

Компанія Pantone оголосила "Мокко мус" кольором 2025 року. Коричневий відтінок, який експерти назвали чимось середнім між комфортом і гламуром, став вибором дизайнерської спільноти. І це рідкісний випадок, коли колір цілого року можна спробувати, приготувавши найніжніший шоколадний мус. Рецептом поділилися на сайті Simply Recipes.

Шоколадний мус

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад — 140 г;
  • 2 столові ложки (30 мл) звареного еспресо або дуже міцної кави;
  • вершки 33%-ві — 400 мл;
  • яєчний білок — 3 штуки;
  • цукор — 50 г;
  • збиті вершки — за смаком;
  • молочний шоколад — за смаком.

Шоколад розтопіть на водяній бані, періодично помішуючи. Потім відставте в сторону. Охолоджені вершки збийте до м'яких піків. Білки також збийте до м'яких піків, поступово додаючи до білків цукор.

Вінчиком акуратно змішайте шоколад, заварену й охолоджену каву з білками до однорідної маси. Додайте вершки і перемішайте також до однорідної маси. Викладіть мус у порційні креманки, накрийте їх плівкою і приберіть у холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрасьте мус збитими вершками і тертим шоколадом.

Читайте також:

Дрезденський штолен: історія та рецепт унікальної різдвяної випічки (відео)

Три десерти з мандарин на Святого Миколая від учасниці "МастерШеф"

Що таке Намелака і як його готувати: оригінальний рецепт солодкого японського крему