Що таке Намелака і як його готувати: оригінальний рецепт солодкого японського крему

Намелака, намелака що це, крем намелака, намелака рецепт
Фото: 1000.menu | Тістечка з кремом Намелака

Намелака — солодкий крем, щось середнє між мусом і ганашем. Придумали його близько 30 років тому і дали японську назву.

Уперше Намелаку приготували і дали їй назву в школі високої кухні L'Ecole du Grand Chocolate Valrhona. "Намелака" — слово японського походження від "namma lakka", що означає "гладкий/вершковий". Це дуже вершковий крем на основі вершків і молока. У цього крему неймовірно шовковиста і гладка структура та ніжний смак. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

На відміну від класичного ганаша, приготованого тільки з рідких вершків і шоколаду, намелака також передбачає використання молока і желатину, які надають страві правильної структури.

За особистим смаком ви можете замінити білий шоколад молочним або темним шоколадом або, якщо хочете, після того, як він постоїть у холодильнику, ви можете збити отримані вершки електричним вінчиком: для ще більш повітряного результату. Зберігати його можна в холодильнику, накривши харчовою плівкою, максимум 2-3 дні.

Намелака

Інгредієнти:

  • свіжі вершки — 200 мл;
  • білий шоколад — 200 г;
  • молоко — 80 мл;
  • листи желатину — 5 г.

Залиште желатин замочуватися в холодній воді близько 10 хвилин. Тим часом крупно порубайте білий шоколад ножем. Дайте шоколаду розтанути на водяній бані. Потім додайте гаряче молоко і добре віджатий желатин.

Після додаємо вершки та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, ставимо в холодильник на мінімум 12 годин.

Після закінчення часу дістаньте затверділий крем із холодильника.

Намелака готова до вживання або використання за бажанням для наповнення десертів усіх видів.

Читайте також:

Лінивий "Наполеон" із шоколадним кремом і вишнею: рецепт смачного десерту без клопоту

Полуничний пудинг: простий рецепт свіжого і смачного десерту

Персиковий тірамісу: рецепт ідеального літнього десерту