Лінивий "Наполеон" із шоколадним кремом і вишнею: рецепт смачного десерту без клопоту
Готовий торт необхідно відправити на кілька годин у холодильник, щоб він настоявся.
Смачних "Наполеонів" багато не буває, а якщо він ще й готується дуже швидко, то такий рецепт обов'язково знайде своє місце в кулінарному блокноті будь-якої господині. Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом ледачого "Наполеона" з шоколадним кремом і вишнею з блогу "Душевні рецепти".
Ледачий "Наполеон" із шоколадним кремом і вишнею
Інгредієнти:
- листове дріжджове тісто — 750 г;
- вершкове масло — 150 г;
- цукор — 150 г;
- яйця — 2 шт;
- молоко — 400 мл;
- кукурудзяний крохмаль — 50 г;
- какао — 2 ст. л;
- ванілін;
- вишня — 300 г.
Спосіб приготування:
Розкачати тісто на пергаменті, вирізати коло за формою 16 см. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Спекти три коржі. Остиглі коржі розділити кожен на два.
Для крему з'єднати молоко, жовтки, цукор і ванілін. Добре перемішати, прогріти на середньому вогні й поступово додати крохмаль. Помішуючи, довести до густої консистенції.
У остиглий крем додати половину розм'якшеного масла, збити і додати масло, що залишилося. Знову збити. Маса має бути ніжна і гладенька.
До вишні додати цукор і поставити на повільний вогонь.
Крохмаль розвести в 50 мл води. Коли вишня почне закипати, влити невеликими порціями розведений крохмаль. Варити, помішуючи, до загустіння.
Далі збираємо торт. Корж змастити кремом, зверху — наступний корж, крем, вишні, і так поки всі коржі не будуть змащені. Верхній корж змастити тільки кремом.
Готовий торт посипати крихтою з усіх боків і дати йому настоятися кілька годин.
Читайте також.
Несолодкий торт "Наполеон": рецепт популярного торта з сиром і грушами