Полуничний пудинг: простий рецепт свіжого і смачного десерту
Полуничний пудинг — свіжий і смачний десерт, який сподобається навіть дітям. І його неймовірно просто приготувати.
Полуничний пудинг — смачний сезонний десерт, який можна приготувати буквально за лічені хвилини з найпростіших продуктів. І головне — з головної сезонної ягоди: свіжої ароматної полуниці. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Полуничний пудинг
Інгредієнти:
- молоко — 350 мл;
- полуниця — 150 г;
- цукрова пудра — 120 г;
- кукурудзяний крохмаль — 35 г;
- лимонний сік — 1 ст. л.;
- екстракт ванілі — 1 ч. л.
Вимийте полуницю, видаліть хвостики та наріжте ягоди на невеликі шматочки. Помістіть полуницю в кухонний комбайн, додайте лимонний сік і змішайте. У вас має вийти гладке й однорідне пюре.
Налийте молоко в каструлю, додайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Усе перемішайте і додайте полуничне пюре. Ще раз перемішайте, щоб інгредієнти з'єдналися.
Поставте на вогонь і варіть крем, поки він не почне густіти. На цьому етапі розлийте його по формочках. Або зробіть один великий пудинг, який зверху можна прикрасити свіжою полуницею.
Дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім помістіть пудинги в холодильник для застигання мінімум на 2 години. Полуничний пудинг готовий.
Полуничний пудинг можна зберігати в холодильнику, накритий харчовою плівкою, максимум 2-3 дні.
Читайте також:
Швидка пахлава: секрет простого способу приготування східних солодощів
Персиковий тирамісу: рецепт ідеального літнього десерту
Лимонний бісквіт із маком: покроковий рецепт ароматної випічки