Розділи
Матеріали

Ідеальне тісто на вареники: покроковий рецепт

Оксана Ханас
Фото: Instagram valya__saenko

Знайти ідеальний рецепт тіста для вареників — велика удача. Усі господині мріють, щоб воно було м'яким, не темніло, не розварювалося і добре тримало і форму, і начинку.

Кулінарна блогерка Валентина Кущ показала і розповіла свій рецепт приготування чудового тіста, а також показала два способи, як красиво зробити вареники.

Ідеальне тісто для вареників

Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • окріп – 1 склянка;
  • дрібка солі;
  • яйце – 1 шт;
  • олія рослинна – 30 г.

Спосіб приготування:

Борошно змішати із сіллю, олією та яйцем, усе добре перемішати. Потім залити окріп і перемішати ложкою. Майте на увазі, що маса виходить гаряча. Коли тісто трохи охолоне, вимішати його руками. Воно має бути м'яким і еластичним. У процесі замішування борошна може знадобитися трохи більше. Головне — не забити його.

Готове тісто залишити "відпочити" хвилин на 15, накривши рушником.

Після цього тісто розкачати, вирізати склянкою кружечки, викласти будь-яку начинку і заліпити, як показано на відео. Якщо будете використовувати паличку, її низ краще занурювати в борошно, щоб вона не прилипала до тіста і не тягнула його на себе.

Готові вареники відварити в підсоленій воді до готовності.

Читайте також:

Смачно і швидко: рецепт лінивих вареників на сковороді

Справжній український десерт: рецепт полтавських вареників із вишнею на пару

Шоколадні вареники: рецепт незвичайної страви без варіння