Знайти ідеальний рецепт тіста для вареників — велика удача. Усі господині мріють, щоб воно було м'яким, не темніло, не розварювалося і добре тримало і форму, і начинку.
Кулінарна блогерка Валентина Кущ показала і розповіла свій рецепт приготування чудового тіста, а також показала два способи, як красиво зробити вареники.
Ідеальне тісто для вареників
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- окріп – 1 склянка;
- дрібка солі;
- яйце – 1 шт;
- олія рослинна – 30 г.
Спосіб приготування:
Борошно змішати із сіллю, олією та яйцем, усе добре перемішати. Потім залити окріп і перемішати ложкою. Майте на увазі, що маса виходить гаряча. Коли тісто трохи охолоне, вимішати його руками. Воно має бути м'яким і еластичним. У процесі замішування борошна може знадобитися трохи більше. Головне — не забити його.
Готове тісто залишити "відпочити" хвилин на 15, накривши рушником.
Після цього тісто розкачати, вирізати склянкою кружечки, викласти будь-яку начинку і заліпити, як показано на відео. Якщо будете використовувати паличку, її низ краще занурювати в борошно, щоб вона не прилипала до тіста і не тягнула його на себе.
Готові вареники відварити в підсоленій воді до готовності.
Читайте також:
Смачно і швидко: рецепт лінивих вареників на сковороді
Справжній український десерт: рецепт полтавських вареників із вишнею на пару
Шоколадні вареники: рецепт незвичайної страви без варіння