Шоколадні вареники: рецепт незвичайної страви без варіння

шоколадні вареники

Від традиційних вареників ці відрізняються тим, що їх можна подавати по-різному: і як вареники, і як звичайні млинці.

Related video

Якщо хочете здивувати своїх рідних чимось незвичним і смачним, порадуйте їх шоколадними варениками. Як їх приготувати, розповіла і показала кулінарна блогерка Ольга Головіна

Шоколадні вареники

Інгредієнти (на 20 шт):

  • борошно – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 60 гр;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • вода тепленька – 300 мл;
  • какао – 56 г;
  • сода – 1/2 ч. л;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром за допомогою вінчика, додати борошно, какао, розпушувач і соду. Усе перемішати, паралельно вливаючи воду.

Замісити тісто і посмажити млинці на кшталт панкейків із двох боків. Перевертати необхідно, щойно з'являться бульбашки. Перед приготуванням першого млинця краще змастити сковорідку олією.

Начинку для них можна вибрати будь-яку, наприклад, із солодкого сиру з родзинками.

Сформувати вареники, як показано на відео.

Подавати їх можна зі згущеним молоком або будь-якою солодкою добавкою за смаком.

За бажання їх можна не начиняти і просто подати до столу шоколадні млинці.

Читайте також:

Смачні вареники з сиром: рецепт популярної української страви

Смачно, як у ресторані: рецепт вареників із грибами

Українська страва на новий лад: рецепт вареників із гарбузом