Смачно, як у ресторані: рецепт вареників із грибами
Такі вареники подають зі сметаною та підсмаженою цибулею.
Вареники гарні з будь-якою начинкою. Але гриби відразу роблять цю національну українську страву більш вишуканою. Для таких вареників краще використовувати тісто, яке готується з окропом і розкочується дуже тонко. І краще використовувати для начинки суміш лісових грибів і печериць, щоб вареники вийшли більш ароматними. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.
Вареники з грибами
Інгредієнти:
- окріп — 200 мл;
- вершкове масло — 50 г;
- сметана — 50 г;
- борошно — 500 г;
- свіжі гриби — 500 г;
- одна цибулина;
- кріп — 20 г;
- сіль, мелений чорний перець.
Просійте борошно у велику миску. Додайте до борошна розм'якшене вершкове масло, сметану та сіль. Перемішайте, влийте окріп і відразу починайте перемішувати. Тісто має зібратися в грудку, без залишків. Якщо на дні миски залишаються крихти, додайте ще 15-20 мл окропу і вмішайте їх до тіста. Місіть тісто, поки воно не стане гладким. Потім оберніть плівкою і залиште при кімнатній температурі на півгодини. Зберігати таке тісто для вареників можна в холодильнику до двох днів.
І готуйте начинку. Наріжте цибулю дрібними кубиками, як і гриби. Обсмажте цибулю та гриби на рослинній олії. Наприкінці додайте дрібно нарізаний кріп, посоліть і поперчіть до смаку. Дайте начинці охолонути, перш ніж ліпити вареники. Розкачайте тісто в тонкий пласт і виріжте кружечки. Зліпіть вареники, поки не закінчиться тісто і начинка. Варіть в киплячій підсоленій воді. Після того, як вареники спливуть, варіть їх ще 2-3 хвилини, а потім вийміть шумівкою. Подавайте вареники зі смаженими грибами та цибулею, поливши сметаною.
Читайте також:
Найпопулярніша вулична їжа: рецепт китайських коржів із зеленою цибулею
Тісто для пиріжків на картопляному відварі: покроковий рецепт (відео)
Польська версія наших улюблених вареників: як приготувати пироги з картоплею