Розділи
Матеріали

Азіатська кухня: неймовірно смачні реберця в духовці

Оксана Ханас
Фото: Instagram valya__saenko

Реберця в пікантному соусі – страва, яку можна приготувати не тільки на обід або вечерю, а й потішити друзів на вихідних або на свято.

Як їх зробити так, щоб усі ахнули від захвату, розповіла і показала відома українська кулінарна блогерка Валентина Кущ.

Реберця в паназіатському стилі

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1-1,5 кг;
  • цибуля зелена;
  • імбир – 30 г;
  • часник – 3-5 зубчиків;
  • спеції для глінтвейну – 1 упаковка;
  • мед – 40 г;
  • соєвий соус – 40 г;
  • кунжут;
  • крохмаль кукурудзяний – 10 г.

Спосіб приготування:

Реберця очистити від плівки, поділити на сегменти і викласти на сковорідку. Додати білу частину від цибулі, імбир, часник і спеції для глінтвейну. Дивіться уважно на склад: якщо там є каркаде, то потрібно дістати листя.

Залити водою і тушкувати реберця близько півтори години. Далі воду злити, залишивши для соусу буквально 70-100 мл.

На цю ж сковороду вилити мед, потім – реберця. Обсмажити їх на середньому вогні з усіх боків, додати соєвий соус і крохмаль, розведений у бульйоні з-під варіння. Тушкувати ребра необхідно доти, доки добре загусне соус, після чого посипати кунжутом.

Під час подачі реберця можна посипати зеленою цибулею.

Читайте також:

Свинячі ребра у смачному маринаді: рецепт, який допоможе приготувати реберця в духовці

Яловичі реберця з яблуками на сковороді: рецепт дивовижної страви

Свинячі реберця "Джек Деніелс" у глазурі: соковите м'ясо до святкового столу