Реберця в пікантному соусі – страва, яку можна приготувати не тільки на обід або вечерю, а й потішити друзів на вихідних або на свято.
Як їх зробити так, щоб усі ахнули від захвату, розповіла і показала відома українська кулінарна блогерка Валентина Кущ.
Реберця в паназіатському стилі
Інгредієнти:
- свинячі реберця – 1-1,5 кг;
- цибуля зелена;
- імбир – 30 г;
- часник – 3-5 зубчиків;
- спеції для глінтвейну – 1 упаковка;
- мед – 40 г;
- соєвий соус – 40 г;
- кунжут;
- крохмаль кукурудзяний – 10 г.
Спосіб приготування:
Реберця очистити від плівки, поділити на сегменти і викласти на сковорідку. Додати білу частину від цибулі, імбир, часник і спеції для глінтвейну. Дивіться уважно на склад: якщо там є каркаде, то потрібно дістати листя.
Залити водою і тушкувати реберця близько півтори години. Далі воду злити, залишивши для соусу буквально 70-100 мл.
На цю ж сковороду вилити мед, потім – реберця. Обсмажити їх на середньому вогні з усіх боків, додати соєвий соус і крохмаль, розведений у бульйоні з-під варіння. Тушкувати ребра необхідно доти, доки добре загусне соус, після чого посипати кунжутом.
Під час подачі реберця можна посипати зеленою цибулею.
Читайте також:
Свинячі ребра у смачному маринаді: рецепт, який допоможе приготувати реберця в духовці
Яловичі реберця з яблуками на сковороді: рецепт дивовижної страви
Свинячі реберця "Джек Деніелс" у глазурі: соковите м'ясо до святкового столу