Свинячі реберця "Джек Деніелс" у глазурі: соковите м'ясо до святкового столу
Технологія приготування реберець "Джек Деніелс" дуже проста. Секрет страви, який робить ребра дивовижно смачними — у правильній глазурі.
Свинячі реберця "Джек Деніелс" у глазурі стануть окрасою вашого новорічного столу. А з їх приготуванням впорається навіть кулінар-початківець. Рецептом приготування реберець поділився сайт "Кукорама".
Інгредієнти
- свинячі ребра — 2 кг;
- сіль — 16 г;
- перець чорний мелений — 10 г;
- копчена паприка — за смаком;
- часник сушений — за смаком;
- олія рослинна — 2 столові ложки.
Для глазурі:
- часник — 1 шт;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- олія рослинна — 2 ст. л.;
- болгарський перець — 1/2 шт;
- сіль — 3 г;
- копчена паприка — 1 ч. л.;
- сік ананасовий — 300 мл;
- крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.;
- віскі — 50 мл;
- соус теріякі — 2 ст. л.
Приготування
Крок 1
Із внутрішнього боку реберець зніміть товсту плівку, щоб м'ясо добре промаринувалося. Якщо реберця надто жирні, зріжте з їхнього зовнішнього боку шар сала — воно стане в пригоді трохи пізніше.
Крок 2
Викладіть ребра на лист фольги. Посипте сіллю, чорним перцем, копченою паприкою та сухим часником. Полийте олією і добре натріть поверхню реберець сумішшю спецій та олії з усіх боків.
Крок 3
Розігрійте духовку до 180°C. Реберця щільно загорніть у фольгу в три шари і запікайте їх 1 годину.
Крок 4
Головку часнику трохи розкрийте зверху, щоб верхівки зубчиків розійшлися, а основа трималася на денці. Збризніть олією, загорніть у фольгу і відправте в духовку до ребер на 20 хвилин.
Крок 5
Приготуйте глазур. Цибулю та болгарський перець поріжте дрібними кубиками. Перець можна взяти свіжий або заморожений.
Крок 6
У сотейник із товстим дном налийте олію, додайте цибулю й обсмажте до прозорості. Додайте болгарський перець і обсмажуйте ще кілька хвилин, поки перець не пустить сік.
Крок 7
Додайте в сотейник копчену паприку, сіль, ананасовий сік і соус теріякі. Доведіть глазур до кипіння, зменшіть вогонь і томіть близько 5 хвилин.
Крок 8
У чашці розведіть чайну ложку крохмалю з чаркою віскі. Помішуючи глазур у сотейнику, влийте туди розведений крохмаль і варіть ще кілька хвилин.
Крок 9
Дістаньте часник із духовки і видавіть розм'яклі зубчики в сотейник. Усе добре перемішайте і дайте охолонути.
Крок 10
Через годину дістаньте реберця з духовки. Розігріту решітку гриля змастіть зрізаним салом. Обсмажте ребра на грилі за температури 230-245°C по 8 хвилин з кожного боку.
Крок 11
Не знімаючи з гриля, змастіть ребра глазур'ю і залиште прогрітися ще на 2 хвилини.
Крок 12
Готові ребра викладіть на сервірувальну дерев'яну дошку й одразу ж подавайте.
Нагадаємо, запечена яловича грудинка — це дуже смачна страва, яку можна приготувати не тільки на грилі, а й у духовці. Готувати цю страву просто, але знадобиться багато часу.
Раніше Фокус писав, як приготувати святкову м'ясну страву — апетитну яловичину по-п'ємонтськи. Якщо вам подобається готувати м'ясо одним великим шматком, то спробуйте приготувати яловичину за цим італійським рецептом з вином. Це ідеальний рецепт для святкового меню.