Український шеф-кухар Євген Клопотенко підготував рецепт запеченої картоплі до святкового Великоднього столу.
Щоб приготувати смачну запечену картоплю з кукурудзою та сиром за рецептом від шеф-кухаря Євгена Клопотенка, вам знадобиться:
- П'ять середніх картоплин, бажано однакового розміру
- 150 г кукурудзи консервованої
- 50 г вершкового масла
- 180 г тертого сиру
- петрушка
- сіль, перець до смаку
- фольга
Покроковий рецепт:
- Візьміть картоплю, добре помийте, висушіть паперовим рушником, загорніть кожну картоплину у фольгу і відправте в духовку на 1 годину 20 хвилин при 180 градусах. Євген Клопотенко радить взяти картоплю приблизно однакового розміру, щоб вона приготувалася за однаковий час.
- Готову картоплю дістаньте з фольги й дайте охолонути.
- Дістаньте ложкою середину картопляної м'якоті, залишивши цілою основу картоплі (як на фото нижче).
- М'якуш картоплі змішайте в мисці з 50 г вершкового масла, 180 г тертого сиру, 150 г консервованої кукурудзи та петрушкою. Додайте сіль та перець до свого смаку.
- Поверніть начинку в картоплю, зверху посипте сиром і запікайте 25-30 хвилин при 180 градусах. Готово.
Раніше Фокус зібрав кілька рецептів смачної сирної заварної паски з ароматом ванілі та цедрою лимона, а також паски а-ля італійського панетоне від Євгена Клопотенка.
Також Фокус пропонував приготувати своїм читачам смачну домашню ковбасу із кількох видів м'яса, яка чудово підійде для святкового Великоднього столу.