Рецепт печеної картоплі від Євгена Клопотенка | Фото: Instagram/Євген Клопотенко
Український шеф-кухар Євген Клопотенко підготував рецепт запеченої картоплі до святкового Великоднього столу.
Щоб приготувати смачну запечену картоплю з кукурудзою та сиром за рецептом від шеф-кухаря Євгена Клопотенка, вам знадобиться:
П'ять середніх картоплин, бажано однакового розміру
150 г кукурудзи консервованої
50 г вершкового масла
180 г тертого сиру
петрушка
сіль, перець до смаку
фольга
Покроковий рецепт:
Візьміть картоплю, добре помийте, висушіть паперовим рушником, загорніть кожну картоплину у фольгу і відправте в духовку на 1 годину 20 хвилин при 180 градусах. Євген Клопотенко радить взяти картоплю приблизно однакового розміру, щоб вона приготувалася за однаковий час.
Готову картоплю дістаньте з фольги й дайте охолонути.
Дістаньте ложкою середину картопляної м'якоті, залишивши цілою основу картоплі (як на фото нижче).
М'якуш картоплі змішайте в мисці з 50 г вершкового масла, 180 г тертого сиру, 150 г консервованої кукурудзи та петрушкою. Додайте сіль та перець до свого смаку.
Відео дня
Instagram Євгена Клопотенка
Фото: Instagram/Євген Клопотенко
Instagram Євгена Клопотенка
Фото: Instagram/Євген Клопотенко
Поверніть начинку в картоплю, зверху посипте сиром і запікайте 25-30 хвилин при 180 градусах. Готово.