Вареники із сиром та гречкою. Незвичайний рецепт української страви від Євгена Клопотенка
Українська кухня славиться своєю різноманітністю і багатством.
Український ресторатор Євген Клопотенко пропонує звернути увагу на рецепт історично українських страв і спробувати їх приготувати самостійно. Навіть найпростіші страви, як-то вареники, можуть бути урізноманітненими, якщо додати до них новий інгредієнт чи змінити спосіб приготування.
У начинку нового рецепту, який Євген Клопотенко знайшов під час однієї з поїздок Україною, входить кисломолочний сир і гречка, а соус робиться з меду та вершкового масла.
Інгредієнти
Для тіста:
- 300 г борошна;
- 200 мл термостатного кефіру 2,5% жирності;
- ½ ст. л. цукру;
- ½ ч. л. солі.
Для начинки:
- 330 г кисломолочного сиру 9%;
- 100 г гречки;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 г вершкового масла 82%;
- 2 ст. л. меду.
Для початку потрібно запарити гречку. До 100 г каші додається окріп у співвідношенні 1:2. Додаємо дрібку солі (нагадуємо, що сіль варто додавати абсолютно до будь-якої страви, навіть солодкої), перемішуємо та залишаємо на 15-20 хв.
Згодом беремо 300 г борошна, до нього додаємо пів столової ложки цукру та пів чайної ложки солі. До цього вмісту вливаємо 200 мл термостатного кефіру з 2,5% жирності. Усе це перемішуємо ложкою, а потім замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його на 20 хв.
Для начинки змішуємо запарену гречку та 330 г кисломолочного сиру (+2 столової ложки цукру).
Розкачуємо тісто у пласт завтовшки 2 мм на підпиленій борошном поверхні. За допомогою круглого стакану робимо форми для майбутніх вареників і починаємо наповнювати їх готовою начинкою.
Зліплені вареники вкидаємо в киплячу воду та чекаємо ще дві хвилини після того, як вони спливуть на поверхню.
У цей час на сковорідці розтоплюємо 50 г вершкового масла та додаємо 2 столові ложки меду. Цю суміш прогріваємо 1 хвилину.
Готові вареники викладаємо на тарілку та поливаємо зверху сумішшю вершкового масла з медом.
Нагадаємо, як швидко та смачно приготувати кекси в домашніх умовах.