Розділи
Матеріали

Не мохіто єдиним. Топ ідеальних прохолодних напоїв для спекотного літа 2022

Вікторія Ситняк
Фото: Соцсети

Настають найбільш спекотні літні дні, то ж організм бажатиме ще більше рідини.

Влітку, а особливо у спеку, важливо зберігати водний баланс в організмі. Для цього варто випивати більше рідини, ніж зазвичай. Проте рідина не обов'язково повинна бути простою водою. З цим можна експериментувати, готуючи для себе різноманітні коктейлі, смузі та холодні чаї.

Фокус зібрав кілька цікавих рецептів ідеальних прохолодних напоїв для спекотних літніх днів.

Смузі та коктейлі

Такі напої будуть надзвичайно корисними, адже за допомогою них можна вгамувати не тільки спрагу, а й голод. Плюс, фрукти, які входять у склад смузі та коктейлів, принесуть додаткову користь організму.

Смузі та коктейлі готують із фруктів, ягід, зелені, овочів, молочних та кисломолочних напоїв та різноманітних спецій.

Смузі — більш густий напій, у яких зазвичай входять багато подрібнених ягід та фруктів, а коктейль — більш рідке пійло.

Щоб приготувати смузі та коктейлі, як у ресторані, потрібні лише необхідні інгредієнти, з якими можна експериментувати, та блендер.

Наприклад, можна збити банан, полуницю, йогурт або кефір. З наповненням смузі та коктейлів можна експериментувати так, як забажає ваша душа.

Ягідний смузі

Змішуємо чорницю, ожину і малину (досить однієї склянки), додаємо ванілін, 200 мл натурального йогурту, ложку лимонного соку. Збиваємо все це у блендері.

Холодні чаї

Звісно, можна заварити чай за класичним рецептом та дати час йому охолонути. Проте пропонуємо вам трохи поекспериментувати та додати до чаю трохи тертого імбиру, соку лимона тощо.

Або ж заварити чай, а коли він охолоне — додати до нього нарізаних фруктів та овочів, кубики льоду. Доречним доповненням також можуть бути меліса, цитруси, листя смородини.

М'ятний напій

Вичавлюємо сік із двох лимонів, змішуємо з 1 л теплої води і додаємо цукор за смаком. Пучок м'яти збиваємо в блендері, додаємо його до напою та залишаємо на 40 хв. Охолоджуємо.

Компот

Одну склянку чорної смородини заливаємо 2 л води та доводимо до кипіння. Додаємо два нарізаних яблука, шість слив без кісточок. Варимо усе це три хвилини, потім додаємо десять полуниць і варимо ще хвилину. Охолоджуємо.

Нагадаємо, як приготувати ідеальне безалкогольне мохіто в домашніх умовах.