Найсмачніші млинці з апельсиновим соусом | Фото: Instagram
Тонкі млинці під апельсиновим соусом здивують своїм неповторним смаком.
Побувати в найромантичнішому місті Франції мріє кожен. Але не завжди потрібно вирушити в Париж, щоб насолодитися його унікальною атмосферою. Іноді досить скуштувати класичну страву, яка здатна розповісти про місце, де її готують.
Пропонуємо насолодитися улюбленим сніданком парижанок — справжніми млинцями креп сюзетт, які запаморочать вам голову своїм дивовижним смаком і ароматом. Рецепт із сайту Рicantecooking.
Складові:
Для млинців:
500 мл молока;
3 яйця;
250 грамів пшеничного борошна;
5 ст. л. рослинної олії;
1 ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
Для соусу:
200 мл апельсинового соку;
50 г цукру;
50 грамів вершкового масла;
цедра одного апельсина;
60 мл апельсинового лікеру Cointreau або Grand Marnier. Можна взяти будь-який інший лікер, головне, щоб він був міцним, щонайменше 40%, або використовувати коньяк;
Покроковий рецепт:
Готуємо млинці. Для цього в окремій мисці збиваємо молоко, яйця, олію, сіль і цукор до однорідності.
Поступово вводимо борошно, продовжуючи збивати тісто, доки зникнуть усі грудочки.
Готове тісто для млинців відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Після цього пропускаємо його через дрібне ситце, щоб остаточно позбутися навіть найдрібніших грудочок.