Розділи
Матеріали

Дієтологи назвали 6 десертів, від яких ви ніколи не погладшаєте

Оксана Москаленко
Фото: Freepik | Десерти від яких ви ніколи не погладшаєте

Випадковий смачний десерт, що вживається в помірних кількостях, дарує неймовірне задоволення. Але якщо ви намагаєтеся схуднути, можливо, вам варто бути більш обачними при виборі десертів.

На думку дієтологів, навіть дотримуючись правильного харчування, ви все одно можете насолоджуватися десертами, які не призведуть до збільшення ваги. Ці шість солодких страв задовольнять ласунів, не додаючи зайвих калорій і сантиметрів до вашої талії. Про це пише She Finds.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Натуральне фруктове морозиво

Фото: Freepik

Фруктове морозиво — не лише чудовий спогад із дитинства, а й ідеальна альтернатива для тих, хто хоче відмовитися від звичайного морозива або молочних продуктів. Але будьте обережні: у деяких видах фруктового морозива, купленого в магазині, міститься цукор, а також штучні барвники й ароматизатори.

Готуйте домашнє фруктове морозиво з полуниці, персика, чорного шоколаду або кавуна. Його дуже легко приготувати і ви не тільки насолодитеся приголомшливим смаком, а й отримаєте додаткові вітаміни та мінерали.

Мус із темного шоколаду

У цьому рецепті мусу з темного шоколаду є все: велика кількість антиоксидантів із темного шоколаду із вмістом какао 70 і більше відсотків та відсутність молочних продуктів. Додавання кокосового молока, меду та ванілі підсолоджує гіркий шоколад і приносить додаткову користь для здоров'я.

"Антиоксиданти враховують вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини — корисні рослинні сполуки", — каже доктор Акс. "Однією з найбільш разючих властивостей темного шоколаду є його високий вміст антиоксидантів, тому він увійшов до мого списку 10 найкращих продуктів з високим вмістом антиоксидантів".

Заморожений виноград

Як і чорний шоколад, виноград містить безліч антиоксидантів, які називаються поліфенолами, що борються з вільними радикалами і захищають клітини. Вони також можуть запобігти хворобам серця, знизити кров'яний тиск і стабілізувати рівень цукру в крові, що допомагає підтримувати здорову вагу.

Щоб отримати справжнє задоволення, помістіть червоний виноград у морозильну камеру на кілька годин, перш ніж насолоджуватися ним.

Чіа пудинг

Фото: Getty Images

Цей базовий пудинг із насіння чіа містить лише п'ять корисних інгредієнтів: насіння чіа, несолодке кокосове молоко, екстракт ванілі, мед і ягоди, але його поживна цінність зашкалює. Насіння чіа багате на антиоксиданти, корисні жири і клітковину, а вживання клітковини дасть вам змогу довше залишатися ситими і не перекушувати продуктами з високим вмістом цукру.

Брауні з авокадо

Це геніальне поєднання смаку та поживних речовин зробило тістечка з авокадо здоровим вибором для тих, хто хоче насолодитися смачним і поживним десертом без почуття провини. Авокадо надає бархатистості, роблячи тістечка вологими та ніжними. Дієтолог Мері Сабат стверджує, що тістечка з авокадо містять багато корисних жирів, "які є відмінним джерелом енергії".

Банановий хліб із кокосового борошна

Фото: Freepik

Банановий хліб із кокосового борошна — поживна та смачна альтернатива традиційному банановому хлібу, якому часто надають перевагу ті, хто прагне схуднути. На відміну від звичайного бананового хліба, приготованого з універсального борошна, банановий хліб з кокосового борошна не містить глютену і містить значно менше вуглеводів, що робить його чудовим вибором для людей, які контролюють споживання калорій. Сабат рекомендує банановий хліб, приготований з кокосового борошна, як безглютеновий десерт, що сприяє зниженню ваги.

Інгредієнти:

  • ¾ склянки кокосового борошна;
  • 4 стиглих банани, розім'яти в пюре;
  • 4 великих яйця;
  • ¼ склянки кокосової олії;
  • ¼ склянки меду або кленового сиропу;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • ½ чайної ложки кориці;
  • дрібка солі.

Приготування:

Розігрійте духовку до 175°C.

У мисці змішайте бананове пюре, яйця, розтоплене кокосове масло, мед або кленовий сироп і ванільний екстракт.

В окремій мисці змішайте кокосове борошно, розпушувач, корицю і сіль.

Поступово додавайте сухі інгредієнти до бананової суміші, ретельно перемішуючи.

Вилийте тісто у форму для хліба, змащену олією.

Випікайте приблизно 45-55 хвилин.

Дайте банановому хлібу охолонути, перш ніж нарізати його.

Нагадаємо, 3 продукти, які допоможуть стабілізувати рівень цукру і схуднути.

Раніше Фокус писав про те, що цукор може дати нам енергію, але вживання надмірної кількості може спричинити різні проблеми зі здоров'ям, включно з ожирінням, діабетом і високим кров'яним тиском.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.