Дієтологи радять вживати якомога більше різнокольорових яскравих овочів і фруктів. Виявляється продукти певного кольору містять різні антиоксиданти.
Завжди корисно додавати у свою тарілку різнокольорові продукти. Серед усіх кольорів фіолетові продукти не тільки яскраві та візуально привабливі, але також містять потужні антиоксиданти, звані антоціанами. Ці антиоксиданти відповідальні за характерний фіолетовий відтінок та пов'язані з численними перевагами для здоров'я, включно з поліпшенням здоров'я шкіри. Про п'ять фіолетових продуктів, які допоможуть вашій шкірі бути здоровою і сяючою, пише Only My Health.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!
Чорниця
Згідно з Національним центром додаткової та інтегративної охорони здоров'я (NCCIH), вживання чорниці може допомогти людям схуднути за рахунок зниження рівня холестерину і цукру в крові.
Чорниця — це суперпродукт, багатий на вітаміни А і С, необхідні для здоров'я шкіри. Вони допомагають запобігти пошкодженню шкіри, спричиненому брудом, забрудненням довкілля та шкідливими ультрафіолетовими променями. Високий рівень антиоксидантів у чорниці також сприяє омолодженню шкіри, підтримці її еластичності та наданню сяйва молодості.
Ягоди асаї
Ягоди асаї — ще одне джерело антиоксидантів. Ці ягоди, часто використовувані в коктейлях і боулах, допомагають боротися з ознаками старіння і сприяють регенерації шкіри завдяки високому вмісту вітамінів та антиоксидантів.
Вважається, що ці ягоди мають один із найвищих рівнів антиоксидантів серед усіх поширених фруктів і овочів. Олія асаї також корисна для місцевого застосування, оскільки вона багата на жирні кислоти, які допомагають зберегти шкіру пружною і зволоженою.
Фіолетовий батат
Фіолетова солодка картопля багата на антоціани та вітаміни, які допомагають поліпшити колір обличчя. Вони також містять високий рівень вітаміну А, відомого своїми лікувальними властивостями, що сприяє здоров'ю шкіри завдяки оновленню клітин.
Чорна смородина
Чорна смородина містить більше вітаміну С, ніж будь-який інший фрукт. Вітамін С має вирішальне значення для вироблення колагену — білка, який допомагає зберігати шкіру пружною і запобігає появі зморшок. Чорна смородина також сприяє зволоженню шкіри та може зменшити сухість і лущення.
Фіолетова капуста
У фіолетовій капусті міститься вдесятеро більше вітаміну А й удвічі більше заліза, ніж у зеленій капусті, що робить її чудовим продуктом для здоров'я шкіри. Високий вміст вітаміну С не тільки зміцнює імунну систему, а й підвищує яскравість шкіри. Велика кількість антиоксидантів у фіолетовій капусті також допомагає захистити шкіру від стресів навколишнього середовища.
Баклажани
Цей універсальний овоч багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Шкірочка баклажанів особливо корисна, оскільки вона містить антоціани. Регулярне вживання баклажанів допомагає підтримувати зволоженість шкіри, надаючи антивіковий ефект.
Щоб отримати користь від цих фіолетових продуктів, розгляньте можливість додавання їх до свого раціону у різних формах: смузі, салати, десерти та основні страви. Їхні антиоксидантні властивості не тільки приносять користь шкірі, а й покращують здоров'я, що робить їх прекрасним доповненням до вашого раціону.
Нагадаємо, 5 овочів, які містять найбільше води.
Раніше Фокус писав про те, що добре збалансований і різноманітний кишковий мікробіом допомагає зміцнити імунітет і зменшити запалення.
Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.