Розділи
Матеріали

Чоловік їв один шматок сиру протягом 10 років: що з ним сталося (фото)

Василь Хохмач
Фото: Reddit | Чоловії упродовж 10 років їсть один і той же шматок сиру

Багатьом користувачам мережі стало цікаво, як гурману вдається зберігати пармезан аж так довго.

Користувачка Reddit, яка розповіла про те, що її вітчим упродовж 10 років їсть один і той же шматок сиру пармезан, здивувала інтернет-спільноту. Дискусію про те, чи можна вживати продукт після закінчення терміну придатності, розпочалась на одному з тематичних форумів Weird.

"Мій вітчим зберігає один і той самий шматок пармезану вже понад 10 років. Часто п’є чай й нарізає собі стружку делікатесу. Я так і не змогла набратися сміливості, щоб спробувати його самій", — написала жінка, додавши фото затверділого сиру з шаром плісняви.

У розділі коментарів почалась палка дискусія щодо того, чи безпечно для здоров’я вживати продукти, в яких закінчився термін зберігання. Багатьом стало цікаво, як чоловікові вдається зберігати пармезан аж так довго.

  • "Він упаковує його у вакуум?";
  • "Загортає у фольгу? Заморожує?";
  • "Це шкідлива пліснява, якщо ви не знали";
  • "Будь ласка, не їжте зіпсовані продукти";
  • "Коли вже всі дійдуть згоди, що це небезпечно для здоров'я?";
  • "Схоже на п’ятку мого батька. Напевно, і пахне так само".

Деякі користувачі мережі поділились власним досвідом.

"У мене був шматок пармезану, що пролежав у холодильнику невідомо скільки часу. Він був загорнутий у паперовий рушник та фольгу, чудово пахнув, без плісняви, але настільки затверднув, що його неможливо натерти. Зрештою, я поклав його в бульйон, щоб додати аромату, а потім викинув", — написав він.

Другий чоловік додав: "Такий сир зберігається багато років. Його витримують (тобто без холодильника, в кімнаті) принаймні рік перед тим, як продати, а потім можна зберігати ще довго. 10 років — це трохи забагато, але їсти його можна".

Чоловік зберігає пармезан 10 років
Фото: Reddit

Зрештою, крапку в обговоренні поставив експерт, який спеціалізується на визначенні якості сиру.

"Як правило, сир вважають непридатним для споживання, якщо пліснява чорна. Все інше — не страшно. У цьому випадку я б не став ризикувати, хоча це твердий сир — можна просто зрізати плісняву, а решту з’їсти", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про студентку юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США, яка настільки захопилася сиром, що їй довелося пройти спеціальний реабілітаційний курс, щоб вгамувати свій апетит.

А 68-річна продавчиня-консультантка Джейн Вінтерінгем із Великої Британії за останні 23 роки з’їла понад 8 тисяч порцій печеного м’яса з картоплею. Це традиційна для британців різдвяна страва є її улюбленою ще з дитинства.