Студентка роками майже нічого не їсть, крім сиру: який вигляд вона має зараз (фото)

Адела Кохаб із США, сир, харчові продукти, раціон, курйози, залежність, реабілітація, дивні діагнози, цікаві новини
Фото: Helayne Seidman | Адела Кохаб залежна від сиру

Адела Кохаб споживала приблизно 5,5 блоків сиру на тиждень, закушуючи його пікантними чипсами з пармезаном.

Related video

Студентка юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США настільки захопилася сиром, що їй довелося пройти спеціальний реабілітаційний курс, щоб вгамувати свій апетит. Про це пише видання New York Post.

Дівчина розповіла, що її захоплення сиром почалася ще на першому курсі — навесні 2018 року, коли вона майже щодня з’їдала шматок білого чедеру чи пармезану.

"Я заходила в магазин, купувала сир і з'їдала буквально цілий блок. Це єдине, що дозволяло мені відчувати себе хоч трохи цілісною", — розповідає 27-річна Коджаб.

За словами американки, вона споживала приблизно 5,5 блока сиру на тиждень, закушуючи пікантними чипсами з пармезаном. Така дієта швидко підірвала її здоров'я — студентка потрапила в групу ризику діабету 2 типу, упродовж 5 місяців не мала менструації, а також погладшала до 78 кілограмів.

Адела Кохаб із США, сир, харчові продукти, раціон, курйози, залежність, реабілітація, дивні діагнози, цікаві новини Fullscreen
Американка споживала приблизно 5,5 блока сиру на тиждень
Фото: Helayne Seidman

Доктор Ніл Барнард, автор книги "Сирна пастка" й ад'юнкт-професор у медичній школі Університету Джорджа Вашингтона, пояснив, що такі люди, як Коджаб, стають залежними від сиру через високу концентрацію жиру та солі в цьому продукті, а також білка, відомого як казеїн, що викликає звикання.

"Сир містить опіатні хімічні речовини, які стимулюють ті ж самі рецептори в мозку, що й будь-який наркотик", — пояснив він.

Після реабілітації в Hilton Head Health (Південа Кароліна, США), де тижневе лікування обходиться в $5820, Аделі вдалося відновити контроль над розладом харчової поведінки. Консультанти навчили її базових правил того, як замовляти й готувати здорову їжу, рахувати калорії та обирати здоровіші закуски, наприклад, чорницю або попкорн.

Утім, Кохаб не відмовилася від сиру остаточно.

"Я бавлюся, але не так, як раніше. Коли в мене сильний стрес, можу з'їсти шматок сиру, але це трапляється значно рідше", — додала вона.

Адела Кохаб із США, сир, харчові продукти, раціон, курйози, залежність, реабілітація, дивні діагнози, цікаві новини Fullscreen
Аделі вдалося відновити контроль над розладом харчової поведінки
Фото: Helayne Seidman

Нагадаємо, раніше Фокус писав про 75-річну в'єтнамку, яка стверджує, що останні 50 років не їла ніякої твердої їжі й харчувалася тільки водою та солодкими соками. Однак Буй Тхі Лой з Локніня, що в провінції Куангбінь, перебуває у відмінній формі для свого віку.

А 68-річна продавчиня-консультантка Джейн Вінтерінгем із Великої Британії за останні 23 роки з’їла понад 8 тисяч порцій печеного м’яса з картоплею. Це традиційна для британців різдвяна страва є її улюбленою ще з дитинства.