Із чого роблять крабові палички: людям показали повний цикл виробництва (відео)
Крабові палички довгий час залишалися популярною закускою для салатів і швидких перекусів. Але після того як у мережі розкрили, з чого і як їх виробляють, багато хто зізнався, що більше не зможе їсти цей продукт.
Популярний YouTube-канал Trending Updates опублікував ролик, де показав весь шлях продукту — від сировини до готової упаковки.
На перший погляд, усе виглядало досить логічно. В основі крабових паличок використовується не краб, а минтай. Ця риба зустрічається в достатку і коштує дешевше.
З філе роблять м'яку рибну пасту, а потім до неї додають лід для збереження вологи, сіль, цукор та ароматизатори, щоб смак був більш "крабовим". Потім суміш проходить через машини, які перетворюють її на довгі смужки, закручують і покривають тонкою плівкою з барвником, що створює ілюзію справжнього крабового м'яса.
Після цього автомат нарізає заготовку на однакові палички. Саме в такому вигляді ми їх і бачимо на прилавках супермаркетів.
Реакція соцмереж
Історія викликала бурхливі обговорення в мережі. Одні клянуться ніколи більше не купувати крабові палички, інші вважають, що "правда неприємна, але смак все одно подобається".
"Крабові палички на смак огидні. Побачивши, як їх роблять, я зрозумів, чому", "Це огидно", "Ніяких крабових паличок", — писали вони.
Інші порівняли продукт із "рибним хот-догом" або навіть "будматеріалом". Хтось додав, що правильніше було б називати їх "рибні палички", адже краба там немає зовсім.
Проте частина глядачів зізналася, що процес має неапетитний вигляд, але відмовитися від звичної закуски вони не готові.
Раніше Фокус повідомляв, що чоловік із США безкоштовно почав годувати бездомних піцою. На дверях свого закладу американець повісив записку, де безоплатно запрошував голодних поїсти.
Також стало відомо, що в логотипі Coca-Cola помітили прихований символ, про який багато хто не знав 130 років. Червоне паковання і білий завитковий шрифт давно стали частиною масової культури, а нові лімітовані смаки продовжують підтримувати інтерес до напою.