Простий рецепт пасти з креветками
![паста, страва паста, рецепт пасти, як приготувати пасту, клопотенко, рецепти від клопотенка, приготувати пасту вдома](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/6/5e/dcb5706b-a27d8da6b80eb647631f85678a4305e6.jpg?v=0170_1)
Готуємо ресторанну страву в домашніх умовах.
Паста — одна з найпопулярніших страв сучасності. Попри те, що вона завжди асоціюється з ресторанами, пасту також можна легко приготувати в домашніх умовах. Про рецепт приготування пасти з креветками розповідає український ресторатор Євген Клопотенко.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 500 г спагеті
- 300 г хвостів тигрових креветок
- 2 ст. л. олії
- 3 зубчики часнику
- 200 мл вершків 30-33%
- 50 г пармезану
- петрушка до смаку
- сіль та чорний перець до смаку
Для початку потрібно закип’ятити воду. На кожні 100 г пасти Євген Клопотенко рекомендує брати 1 л води та 10 г солі.
Після того, як вода закипить, викладаємо в неї 500 г спагеті та варимо на 1 хв менше, як сказано в інструкції.
У цей час готуємо наші креветки. Якщо вони вже відварені, залишилося лише їх розморозити та очистити від луски. Також чистимо 3 зубчики часнику.
Після цього розігріваємо сковорідку з 2 ст. л. олії та викладаємо на неї часник та хвости тигрових креветок. Смажимо усе разом 2-3 хв на середньому вогні.
Тоді вливаємо на сковорідку 200 мл вершків, додаємо 25 г пармезану. Солимо соус та трохи перемішуємо.
Наприкінці додаємо відварені спагеті, мішаємо та готуємо все разом ще 1 хвилину. Можна додати посічене листя петрушки та свіжомелений чорний перець до смаку, посипати другою половиною пармезан.
Нагадаємо, як приготувати маринований оселедець у домашніх умовах.