Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Вишуканий і простий рецепт. Як приготувати справжній тонкий і хрумкий шніцель

шницель рецепт, шніцаль з курячої грудки, курячий шніцаль, рецепт шніцалю, ідеальний шніцаль, простий рецепт
Шніцель з курячої грудки | Фото: Getty Images

Шніцель можна приготувати як з курки, так і з яловичини, головне дуже тонко його відбити.

Шніцель — це тонкий, добре відбитий шмат м'яса, який спочатку добре панірують, а потім обсмажують у великій кількості олії.

Цікаво, але шніцель можна приготувати з будь-якого м'яса: курки, телятини, свинини, індички. Фокус розповідає, як правильно готувати шніцель з курячої грудки, але це базовий рецепт. Озброївшись цим знанням, ви зможете готувати собі найсмачніший шніцель ресторанної якості у будь-який час.

Отже, готуючи шніцель з курячої грудки, варто пам'ятати, що відбивати його потрібно помірно, щоб не перетворити на фарш. Найкраще це робити, помістивши м'ясо між двома шарами харчової плівки.

Відео дня

Паніруючи курку, краще приготувати льєзон з яйця, гірчиці та трішки соєвого соусу, це дозволить не турбуватися про те, чи досолили ви свій шницель.

Шніцель з курячої грудки

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 2 штуки;
  • чотири курячі яйця;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • діжонська гірчиця — 50 г;
  • панірувальні сухарі — 500 г;
  • рослинна олія — 1 л.

Розріжте курячу грудку навпіл уздовж волокон, позбавившись жилок і малого філе. У вас вийдуть дві однакові половинки.

Накрийте філе харчовою плівкою та відбийте кухонним молоточком. Філе має бути тонким. Приготуйте льєзон — суміш із яєць, соєвого соусу та солодкої діжонської гірчиці. Збийте її вінчиком.

Обваляйте шніцель у сухарях, зануріть у льєзон і знову обваляйте у сухарях. Він має бути повністю покритий і льєзоном і паніровкою. Злегка постукайте по шницелю, щоб сухарі трималися надійніше.

Налийте на глибоку сковороду 250 мл олії, щойно вона нагріється, занурьте в неї шницель. Смажте його з кожної сторони по три хвилини. Слідкуйте, щоб не підгоріло. Готовий шніцель викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.

Подавайте з часточкою лимона та картопляним пюре.

До речі, як приготувати ідеальне пюре з картоплі, Фокус писав раніше. Секрет у вершковому маслі та правильній картоплі. Тоді пюре вийде ніжним і повітряним.