Просто та смачно. Рецепт коржиків з сиром та зеленню
Вважається, що це вірменська страва, хоча подібні коржики є в багатьох кухнях світу.
Секрет у приготуванні коржика із зеленню — велика кількість цієї зелені. Нехай її буде багато, і вона буде різною. Хоча можна обмежитися і лише зеленою цибулею, або тим, що у вас встигло вирости на городі, або знайшлося на полицях у супермаркеті. Підійдуть щавель, шпинат, крес-салат, рукола, словом, все, що потрапляє під визначення "зелень".
У будь-якому випадку ця проста і ситна страва, якою можна перекусити під час робочого дня, йди навіть взяти з собою в дорогу. Ви можете зробити також коржики без сиру, тільки з зеленню, просто тоді її знадобиться більше.
Коржик з сиром і зеленню
Складові:
- Кефір — 250 мл;
- Сода — половика чайної ложечки;
- Борошно — 320 г;
- Сир — 200 г;
- Кріп — 15 г;
- Мангольд — 15 г;
- Зелена цибуля — 15 г;
- Одне куряче яйце;
- Вершкове масло, сіль, мелений чорний перець.
Кефір кімнатної температури змішати з содою та сіллю. Зачекати кілька хвилин. Поступово додавати борошно, перемішуючи тісто. Тут головне не переборщити з мукою, тісто має залишатися ніжним, щоб його можна було розкатати.
Тісто повинно вийти м'яким та липким. Отже, коли вимішуватимете його вже не в мисці, а на столі, присипте руки борошном, щоб не прилипало. Вимісивши тісто, поверніть його в миску і дайте відпочити близько 15 хвилин.
А поки що приготуйте начинку: поріжте всю зелень і змішайте з сиром. Додайте яйце, посоліть і поперчіть. Пам'ятайте, сир має бути сухим.
Розділіть тісто на шість частин і зробити з них кульки. Розкатуйте тісто тонкими кружечками, на половинку викладайте начинку і накривайте "порожньою" половинкою, ніби готуєте чебуреки, або гігантські вареники. Защіпніть краї.
Смажте коржики на сухій, добре розігрітій сковороді, поки вони не підрум'яняться з двох боків.
Готові коржики змастіть вершковим маслом. Подавайте, розрізавши на шматочки.
Також ви можете приготувати картопляні коржики. Для них буде потрібно мінімум інгредієнтів, і вони чудово підійдуть до сніданку.