Вишукана страва з дешевого продукту. Рецепт курячої печінки з чорносливом

куряча печінка, куряча печінка з чорносливом, рецепт курячої печінки, як готувати курячу печінку, простий рецепт з печінки
Фото: Getty Images | Куряча печінка з чорносливом — проста, але вишукана страва

Завдяки кільком інгредієнтам простий субпродукт стане окрасою вашого столу.

Куряча печінка навіть просто засмажена на сковороді з цибулею — це дуже смачно. Але якщо додати ще кілька інгредієнтів, цей недорогий продукт стане вишуканою стравою.

Це той випадок, коли можна легко урізноманітнити свою вечерю. І спробувати щось новеньке.

Куряча печінка з чорносливом

Складові:

  • Куряча печінка — 500 г;
  • Одна морквина;
  • Цибуля-порей — 100 г;
  • Половинка цибулини;
  • Чорнослив — 200 г;
  • Рослинна олія — 30 мл;
  • Вершкове масло — 1 ст. л.;
  • Сіль, мелений чорний перець, петрушка.

Почистьте печінку, видаливши плівки. Покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. Наріжте дрібними кубиками моркву та цибулину.

А білу частину цибулі порей наріжте товстими кільцями.

Розігрійте сковороду з олією та ложкою вершкового масла. Обсмажте овочі до золотистого кольору.

Замочіть чорнослив на кілька хвилин у гарячій воді та ретельно промийте. Витисніть і поріжте, у страві повинна відчуватися структура. Додайте чорнослив до овочів і трохи протушкуйте. Посоліть, поперчіть і додайте печінку.

Обсмажте її з усіх боків на сильному вогні. І подавайте страву до столу. Але ви можете зробити її ще цікавішою, якщо додасте у фіналі до страви 50 грамів бурбона та підпаліть алкоголь.

Коли бурбон випарується, вимкніть вогонь, накрийте кришкою сковороду і дайте постояти печінці кілька хвилин. Подавайте з картопляним пюре.

Нагадаємо, також ви можете приготувати курячу печінку у вершках.