Американська класика. Як приготувати смачний клубний сандвіч

Як приготувати сендвіч з індичкою, бутерброд з індичкою
Фото: Getty Images | Клубний сандвіч

Вигаданий для джентльменів, які не хотіли відволікатися від гри в карти, клубний сандвіч швидко став популярним.

Клубний сандвіч, або клаб-сандвіч, своєю назвою сандвіч завдячує походженню. Вважається, що його вперше приготували в одному із закритих клубів Нью-Йорка наприкінці ХІХ століття. Ще за однією версією його вигадали для джентльменів, які не хотіли відволікатися на вечерю від карткової гри. Але зрештою м'ясо з хрумким салатом і майонезом між підсмаженими тостами стало популярним та отримало назву клубний сандвіч.

Це чудовий варіант для сніданку, або швидкого перекусу. А ще, незважаючи на простоту — це дуже смачно. До того ж, його можна приготувати без електрики.

Клубний сандвіч

Інгредієнти:

  • панчета (або бекон, або шинка) — 6 скибочок;
  • білий тостовий хліб — 6 шматків;
  • зелений салат — 25 г;
  • один помідор;
  • шнітт-цибуля;
  • індичка — 175 г;
  • два варені яйця;
  • майонез, сіль, мелений чорний перець

Обсмажте панчету на грилі, або гриль-сковороді, поки вона не стане хрусткою. Якщо такої немає, підійде і звичайна сковорода.

Розігрійте гриль. На решітку покладіть панчету й обсмажуйте 3-4 хвилини до хрусткої скоринки. Переверніть один раз. Викладіть на кухонний паперовий рушник та обсушіть. Запечіть індичку в духовці або обсмажте на сковороді. Найкраще для цього підійде грудка.

Обсмажте скибочки тостового хліба на гриль-сковорідці, змастіть майонезом. Розділіть салат між двома скибочками хліба, викладіть нарізані томати та частину дрібно нарізаної шнітт-цибулі. Присоліть і поперчіть, якщо хочете.

Зверху покладіть скибочки запеченої індички, накрийте скибочками хліба намащеною стороною вгору. Викладіть салат, зверху — хрумку панчету та посипте шнітт-цибулею. Накрийте скибочками хліба, що залишилися, та обережно притисніть.

Розріжте кожен сандвіч навпіл, щоб вийшли трикутники і скріпіть їх зубочистками, щоб сандвічі зберегли форму.

Також можна приготувати майонез самостійно. Для цього в зручну ємність влийте жовтки, додайте оцет, гірчицю, дрібно нарізаний часник, приправи до смаку і перемішайте. Підливайте оливкову олію, помішуючи. Через хвилину ви помітите, що суміш починає загусати. Почніть підливати масло активніше, постійно помішуючи, але не дуже швидко, оскільки маса може згорнутись.

Нагадаємо, ви також можете приготувати класичний американський салат коулслоу з капусти та моркви із освіжаючою заправкою.