Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Рецепт тертого пирога із секретним інгредієнтом, який робить тісто хрустким

тертий пиріг, простий рецепт тертого пирога, як приготувати тертий пиріг, простий рецепт, простий рецепт випічки
Тертий пиріг найкраще виходить зі смородиновим джемом | Фото: t.me/topretsept

Тертий пиріг із джемом, або варенням — це простий класичний рецепт, який завжди виходить смачним, але його можна покращити.

Тертий пиріг — це, мабуть, найсмачніший простий і доступний рецепт домашньої випічки. Його готують з будь-яким джемом, або варенням, аби воно було густим і не розтікалося.

І спекти цей пиріг вдається навіть тим, хто тільки пробує себе у випічці. Рецепт дуже простий, але можна покращити, додавши секретний інгредієнт. Як не дивно, це майонез. І, як запевняє кулінарна блогерка Тетяна Юшина, котра й опублікувала рецепт тертого пирога в Instagram, пиріг виходить хрустким і дуже смачним.

Тертий пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 350 г;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 100 г;
  • одне яйце;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • варення чи джем — 250 г.
Відео дня

Просійте борошно в миску, додайте до нього соду і перемішайте. Натріть холодне вершкове масло в борошно на великій тертці.

В окремій мисці змішайте яйце, цукор, майонез і лимонний сік.

Додайте цю суміш у борошно з маслом. Спершу перемішайте тісто ложкою, а коли воно схопиться, вимішуйте руками. Коли воно буде готове — третину тіста загорніть у плівку та відправте в морозилку. Його ми і будемо натирати у фіналі.

Тісто, що залишилося, розкатайте в тонкий прямокутник, покладіть зверху варення, або джем і натріть зверху те тісто, що встигло підморозитися в морозилці.

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно пів години.

Також майонез можна замінити сметаною, а замість джему додати макову начинку. І пам'ятайте, джем, або варення мають бути густими. Також непоганий тертий пиріг виходить із повидлом.

Також ви можете приготувати класичний шоколадний торт "Нахабний банан" із бананами. Торт за класичним рецептом виходить ніжним і дуже смачним.