Поживна закуска. Рецепт німецького салату з картоплею
Картопляні салати настільки популярні в Європі, що навіть Олександр Дюма-батько, відомий гурман, згадував його у своїй кулінарній книзі.
У Німеччині картопляні салати є дуже популярною закускою. Рецептів їх безліч, особливо виділяють мюнхенський, який вважається класикою, і рецепт якого ми наводимо. Але навіть Олександр Дюма-батько рекомендував картопляний салат у своїй кулінарній книзі, а він розбирався у кулінарії.
Картопляний салат часто подають до пива та сосисок, або до риби в клярі. Для картопляних салатів зазвичай використовуються сорти картоплі з низьким рівнем вмісту крохмалю, які не розварюються.
У деяких рецептах картоплю ріжуть гарячою, тому що так вона краще вбирає маринад. Для приготування картопляного салату підходять як очищена картопля, так і картопля в мундирі. Але зрештою завжди виходить поживна та смачна закуска, або гарнір.
Мюнхенський картопляний салат
Інгредієнти:
- картопля — 300 г;
- бекон, або шинка — 100 г;
- сметана — 80 г;
- майонез — 80 г;
- вершковий хрін — 20 г;
- оливкова олія — 10 мл;
- два зубчики часнику;
- кріп, петрушка, зелена цибуля, сіль, мелений чорний перець.
Картоплю ретельно миємо, не очищаючи і варимо до готовності. Коли картопля в мундирі готова, дістаємо, охолоджуємо та чистимо. Бекон нарізаємо кубиками, або як вам більше подобається, і підсмажуємо на сухій сковороді, доки він не зарум'яниться. Часник дрібно ріжемо, або пропускаємо через прес, всю зелень дрібно ріжемо. Змішуємо сметану та майонез, додаємо вершковий хрін, усю зелень і перемішуємо. Картоплю нарізаємо колами, або часточками, додаємо бекон і заправляємо заправкою, обережно перемішуємо і подаємо.
Картопляний салат також традиційно подають до віденського шніцелю. А як його готувати ми розповідали раніше. Поєднання тонкого піджаристого м'яса і салату з гострою заправкою — просто ідеальне.