Новий смак салату "Мімоза": замініть лише один інгредієнт

Салат мімоза"
Фото: Getty | Салат "Мімоза"

Куряча грудка замість тунця чудово впишеться у класичний рецепт.

Related video

Салат "Мімоза" — легкий і смачний, тому не дивно, що він є одним із найпопулярніших у святкові дні. Однак заміна всього лише одного інгредієнта в цій страві подарує новий смак і порадує гостей. Як саме приготувати такий салат, розповіли у блозі djama_food.

Салат "Мімоза" по-новому

Складові:

  • Варена куряча грудка — 200 г;
  • Варена картопля — 2 шт.;
  • Морква варена — 1-2 шт., залежно від розміру;
  • Варені курячі яйця — 4 шт.;
  • Сир твердий — 100 г;
  • Майонез для заправки;
  • Свіжа зелень — за бажанням.

Спосіб приготування:

Варені яйця та овочі очистити. Картоплю, моркву та сир натерти на великій тертці. Білки та жовтки розділити. Білки нарізати дрібними кубиками, а жовтки натерти на дрібній тертці.

Філе нарізати дрібними шматочками.

На тарілку для салату інгредієнти викладаються шарами. Можна використовувати роз'ємну форму чи порційні.

Продукти викладати такими шарами:

  • картопля;
  • грудка;
  • морква;
  • білки;
  • сир.

Кожен шар покривати майонезною сіточкою. Верхній шар змастити майонезом та посипати тертим жовтком. Кількість майонезу можна регулювати на свій смак.

Готовий салат поставити на 2-3 години в холодильник, щоб добре просочився. Чим довше салат постоїть, тим краще просочиться. Зняти форму (якщо така була) посипати салат зеленню за бажання і можна подавати до столу.

Нагадаємо, як приготувати класичну "мімозу".