Ідеально до чаю. Рецепт смачного пирога з яблуками без замішування тіста

яблучний пиріг, насипне тісто, без замісу тіста, яблучний пиріг без замісу тіста
Фото: Скриншот | Яблучний пиріг без замішування тіста

Іноді до чаю хочеться відрізати шматочок смачного домашнього пирога, і цей пиріг ідеально підходить.

Related video

Цей оригінальний пиріг з яблуками чудовий тим, що для нього не потрібно замішувати тісто та чистити яблука. Він готується дуже швидко та весь час займає лише випікання. Але якщо хочете спробувати щось новеньке й оригінальне — це саме той самий рецепт.

Тим паче, рецептів яблучних пирогів так багато, чому б не додати в скарбничку ще один.

Пиріг із манкою та яблуками

Інгредієнти:

  • борошно — 130 г;
  • цукор — 180 г;
  • манка — 160 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • п'ять яблук;
  • сік половинки лимона;
  • молоко — 200 мл;
  • вершкове масло — 50 г.

Висипаємо всі сухі інгредієнти в одну глибоку миску та перемішуємо вінчиком. Суху суміш інгредієнтів поділяємо по чотирьох ємностях порівну. Краще для цього взяти чашки або широкі склянки.

Кисловато-солодкі щільні яблука не очищаючи, хоча якщо хочете, можете і почистити, натираємо на терці, виливаємо лимонний сік і перемішуємо. Просто у мисці ділимо яблучну начинку на три частини.

Беремо квадратну форму для запікання з бортиками, застеляємо пергаментом і висипаємо туди першу порцію сухої суміші інгредієнтів. Розрівнюємо та викладаємо наверх першу порцію яблучної начинки. І так робимо, доки інгредієнти не закінчаться.

У тепле молоко додаємо м'яке вершкове масло та перемішуємо, поки воно не розчиняється.

У майбутньому пирозі протикаємо дерев'яною паличкою багато отворів аж до дна. Виливаємо молочно-вершкову суміш поверх й обережно відправляємо пиріг у духовку.

Випікаємо приблизно 50 хвилин при 180 градусах, доки не зарум'яниться. Готовий пиріг остудити і посипати зверху цукровою пудрою.

А якщо ви хочете щось більш традиційне, то спробуйте приготувати справжній американський пиріг, в якому багато начинки.