Тане у роті: рецепт ніжного десерту з повітряним кремом
Завдяки не дуже солодкому, але повітряному крему страва виходить легкою і не "тисне" на шлунок.
Бісквіт з кремом, який тане в роті і має надзвичайно ніжний смак, легко приготувати навіть початківцям. Ще одним рецептом смачного тортика поділилася кулінарний блогер Сабіна на своєму каналі.
Десерт на кожен день
Складові:
- Яйце – 3 шт;
- Дрібка солі;
- Цукор – 100 г;
- Молоко – 120мл;
- Вершкове масло – 60 гр;
- Борошно — 140 гр;
- Какао — 25 гр;
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Вершки – 350 мл;
- Варене згущене молоко – 3-4 ст. л;
- Молоко для просочення.
Для глазурі:
- Шоколад – 150 г;
- Рослинна олія без запаху – 3-4 ст. л;
- Смажений арахіс – 100 гр.
Спосіб приготування:
У глибокій посудині збити яйця, сіль і цукор, поки маса не стане білою, пишною і не збільшиться в кілька разів. Потім туди ж додати молоко та розтоплене вершкове масло, знову все добре збити.
Борошно, розпушувач і какао змішати в окремому посуді і просіяти в отриману раніше яєчно-масляно-цукрову масу за два підходи, перемішавши все, поки тісто не стане однорідним.
Тісто, що вийшло, вилити у форму, застелену пергаментним папером і розрівняти рівномірно по всій поверхні.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, перевіривши готовність за допомогою дерев'яної зубочистки.
Готовий корж остудити, зняти пергаментний папір і поламати на дрібні шматочки.
В окрему миску вилити вершки, варене згущене молоко і добре збити міксером до стійких піків.
Потім необхідно взяти чисту форму, краще скляну, викласти на дно половину покришеного бісквіту, розрівнявши його. Зверху просочити його молоком. Далі крем із вершків і згущеного молока нанести наверх, по всій площі бісквіту. Краще робити це за допомогою мішка, так він розподілиться рівномірно.
Розрівнявши крем, викласти на нього другу частину крихти, так само просочити молоком і закрити кремом, що залишився.
Молочний шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати в нього рослинне масло і добре перемішати, а потім туди ж всипати очищений арахіс. Масою, що вийшла, полити десерт, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Поставити готову страву на п'ять годин у холодильник.
Нагадаємо, як приготувати торт "Пеньок із шишками".