Смачно та просто. Рецепт салату "Столичний" з яловичиною

салат столичний, чим відрізняється столичний від олів'є, столичний з яловичиною
Фото: Скриншот | Салат "Столичний"

Салат "Столичний" був придуманий як альтернатива знаменитому "Олів'є", але згодом він став менш статусним.

М'ясні салати традиційно готують узимку, коли вони стають не так салатом, як повноцінною стравою. Салат "Столичний" має таку саму давню історію, як олів'є. У свій час олів'є подавали в ресторанах саме під цією назвою.

Але згодом рецепт утвердився у ресторанних рамках і перестав сприйматися як "молодший брат" знаменитого "Олів'є".

Інгредієнти, що входять до складу салату "Столичний", дуже прості та доступні, ідеально поєднуються між собою, створюючи гармонійний смак. Такий салат готують і з птахом, найчастіше куркою. І найчастіше з відвареною, або запеченою яловичиною. І ніколи не кладуть зелений горошок. Це, мабуть, головна відмінність "Столичного". Відрізняється і спосіб нарізування – не кубиками, а соломкою. Хоча часто всі інгредієнти нарізають кубиками, щоб більше було схоже на звичний "Олів'є".

Салат "Столичний" з яловичиною

Складові:

  • Яловичина, або телятина – 300 г;
  • Картопля – 300 гр;
  • Морква (можна без неї) – 30 гр;
  • Три яйця;
  • Мариновані огірки – 300 г;
  • Цибуля – 60 гр;
  • Майонез, сіль, мелений чорний перець.

Відварюємо яловичину до повної готовності. Нам потрібно смачне м'ясо, тому обраний шматок кладемо у воду, коли вона закипить. Знімаємо піну та варимо на маленькому вогні до готовності. Готове м'ясо дістаємо та остуджуємо. А на бульйоні можна зварити суп або просто його заморозити порційно. Іноді в рецептах потрібен бульйон і тут він знадобиться.

Відварюємо картоплю в мундирі, моркву та яйця.

Коли овочі та яйця готові – остуджуємо та очищаємо. Цибулю нарізаємо пів кільцями і маринуємо близько півгодини у воді з оцтом. Або просто з оцтом, щоб усунути гіркоту і надати пікантності. Після цього віджимаємо і додаємо в салат.

Нарізаємо решту інгредієнтів соломкою, заправляємо майонезом і обережно перемішуємо. Додаємо сіль, якщо потрібно, перчимо – якщо любите. Салат "Столичний" готовий.

Нагадаємо, раніше Фокус розповідав про те, як з'явився і ким був придуманий знаменитий салат "Олів'є", постійний гість новорічного меню.