Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Вкусно и просто. Рецепт намазки из копченой скумбрии

намазка, намазка на хліб, паштет із скумбрії, смачна закуска, копчена скумбрія
Намазка зі скумбрії — смачно та просто | Фото: Getty

Намазка на бутерброди — це ідеальна закуска. До того ж її можна приготувати і на святковий стіл.

Намазка на хліб, або будь-який різновид паштетів — це дуже смачно та просто. Тим паче, приготувати її можна буквально з будь-чого. Рибні намазки займають особливе місце у цьому списку.

Вони виходять дуже смачними та оригінальними.

Намазка зі скумбрії

Складові:

  • Скумбрія холодного копчення — 1 штука;
  • Сметана 35% — 200 гр;
  • Вершковий хрін — 1,5 ст. л.;
  • сік половинки лимона;
  • Петрушка, зелена цибуля, мелений чорний перець.

Зніміть зі скумбрії шкіру та відокремте філе від кісток. Акуратно витріть залишки нутрощів і дрібні кісточки. Найкраще це робити пінцетом.

Перекласти філе скумбрії в чашу блендера, додайте сметану. Краще покладіть менше, тому що густота сметани може відрізнятися, а намазка все-таки повинна виходити такою, щоб її можна було мазати на хліб.

Відео дня

Також додайте вершковий хрін. Якщо його гостроти здасться недостатньо, можете збільшити його кількість. Вижміть із половинки лимона сік, поперчіть і подрібніть у блендері. Ви можете зробити як однорідну масу, так і таку, де відчуватимуться шматочки риби.

Наріжте петрушку та цибулю, додайте до намазки і перемішайте ложкою.

Ви також можете замінити сметану вершками, несолодким йогуртом або сиром. Можете взяти й іншу рибу, наприклад горбушу. І поекспериментувати з приправами — раптом вам подобається інша зелень. Але їсти намазку краще із темним смачним хлібом. Його також можна підсушити на сковороді, зробивши хрустким.

Також ви можете приготувати класичну закуску з оселедця та моркви, яка за смаком нагадуватиме червону ікру.