Класичний сніданок. Як приготувати ідеальну глазунью
Яєчню швидко готувати і вона точно в топі найкращих страв для сніданку, але смачну глазунью приготувати нелегко.
Яєчня-глазунья — ідеальний сніданок. Для тих, хто віддає перевагу яйцям, приготованим саме таким способом, найскладніше дотриматися балансу між приготованим білком і рідким жовтком.
І щоб глазунья вийшла ідеальною, потрібно дотриматися кількох правил.
Для початку потрібно купити якісні яйця. До речі, великими їм бути зовсім необов'язково. Ті, що дрібніші, вийдуть такими ж смачними.
Свіжість яєць визначити також просто: потрібно опустити їх у каструльку з водою: свіже яйце піде на дно. І краще яйця попередньо розбивати в миску, щоб уникнути неприємних сюрпризів.
Смажити яєчню краще на вершковому маслі, або оливковій олії. І не розігрівати сковороду до червоного. Інакше білок вийде жорстким і несмачним.
Яйця потрібно смажити на теплій сковороді з олією, а смажити на слабкому вогні під кришкою.
Якщо любите хрусткий край, то не пропустіть момент, коли він почне підрум'янюватися, тоді потрібно вимкнути вогонь і накрити кришкою сковороду. За дві хвилини яєчня буде готова.
Можна спробувати обсмажити яєчню з двох сторін. Але краще експериментувати з антипригарною сковородою, щоб не порушити цілісність жовтка.
Обсмажувати з кожного боку потрібно приблизно хвилину.
І головне, олії знадобиться багато. Не менше столової ложки оливкової та приблизно десять грамів вершкового масла.
А щоб не пошкодити жовток, розбиваючи яйце, краще бити гострим ножем із краю.
Солити, посипати сиром і приправами потрібно вже під кінець готування. Так смак встигне розкритися і глазунья не втратить "товарний вигляд".
Спробуйте глазунью з паприкою, меленим перцем, або сумішшю трав.
Яєчня глазунья із сиром
Інгредієнти:
- вершкове масло — 15 г;
- три яйця;
- твердий сир — 80 г;
- сіль.
На невеликому вогні розтопіть шматочок вершкового масла. Заздалегідь розбийте в миску три яйця. Й обережно вилийте їх у розігріту олію. Посипте білок натертим сиром і дайте йому трохи розплавитися під кришкою. Посоліть перед вимкненням, коли жовток схопиться.
Також ви можете приготувати варені яйця. І тут також є кілька секретів. Адже важливо зварити яйця так, щоб у них не луснула шкаралупа.