Дієтична, але примхлива. Як правильно варити гречку

Як правильно варити гречку, щоб вона була смачною, як варити гречку, скільки брати води для гречки, як варити гречку в каструлі
Фото: Getty Images | Як правильно варити гречку, щоб вона була смачною?

Багато хто, збираючись зварити ту чи іншу кашу, стикається з проблемою: як її варити і скільки брати води.

Related video

Гречка – це смачна каша, яку часто готують як гарнір і як складову дієтичного харчування. Вона відмінно поєднується з соусами, овочами, рибою та м'ясом. А гречана каша із котлетками – це взагалі класика.

Гречка містить значну кількість магнію, який сприяє підвищенню стресостійкості та нормалізації роботи серцево-судинної системи.

Але щоб зварити смачну і розсипчасту гречану кашу, потрібно дотримуватися кількох правил. І тоді у вас точно вийде.

Спочатку гречку потрібно перебрати. Ну чи хоча б подивитися на неї одним оком. Хоча зараз виробники і фасують її в практично ідеальному вигляді, лушпиння та гілочки іноді все-таки трапляються.

Потім гречку треба промити. Вона може бути в пилу після обробки та фасування, і це краще прибрати.

Води для гречки використовують у два рази більше. Тобто на склянку крупи потрібно взяти дві склянки води. У такому разі гречка вийде розсипчастою. Якщо хочете в'язкішу кашу — використовуйте на склянку води більше.

Воду слід посолити. На склянку гречаної крупи вистачить пів чайної ложечки солі. Але це не критично, гречку завжди можна досолити вже готовою.

Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла і залиште під кришкою на кілька хвилин — це зробить кашу ніжнішою та ароматнішою.

Як варити гречку в каструлі

Покладіть промиту крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин. Можна закинути гречку в киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба одразу після додавання крупи.

Можна підсмажити гречку на сухій сковороді близько п'яти хвилин, постійно помішуючи. Це надасть їй горіхового аромату і зменшить час приготування.

Можна після закипання води з гречкою додати столову ложку олії, це зробить її більш розсипчастою та ароматною.

Раніше ми вже розповідали, як правильно варити перловку, крупу із незаслужено поганою репутацією. Просто в дитячому садку та в армії, де нею часто годували, кашу частенько готували неправильно. І вона вийшла несмачною.

І якщо ви приготували гречку, вам знадобиться ідеальний компаньйон котлети. Спробуйте приготувати смачні рибні котлети із секретним інгредієнтом.