Смак дитинства. Класичний рецепт бісквітного торта "Казка"

бісквітний торт, смачний торт, торт казка, класичний рецепт
Фото: Скриншот | Бісквітний торт "Казка"

Це найпростіший, але дуже смачний торт.

Пишний здобний бісквіт і смачний масляний крем. Це, мабуть, найпростіший і найсмачніший рецепт торта.

Торт "Казка"

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • чотири яйця;
  • цукор — 120 г;
  • борошно — 120 г;
  • пакетик ванільного цукру;
  • розпушувач — 1 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло — 230 г;
  • цукор — 190 г;
  • два жовтки;
  • молоко – 130 мл;
  • ванільний цукор — 8 г;
  • коньяк – 1 ст. л.

Для просочення:

  • цукор – 3 ст. л.;
  • коньяк – 1 ст. л.;
  • вода, барвники, якщо ви хочете, щоб візерунки на торті були різнокольоровими.

Щоб приготувати бісквіт, збийте яйця до піни. Додайте звичайний цукор і ванільний цукор і добре збийте міксером, поки маса не стане повітряною та світлою. Це займе хвилин десять.

Додайте до борошна розпушувач і перемішайте. Поступово введіть суху суміш у яєчну та перемішайте силіконовою лопаткою.

Перекладіть його у прямокутну форму застелену пергаментом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт. Коли він буде готовий – дістаньте та остудіть. Зазвичай, щоб бісквіт був готовий до подальших маніпуляцій, потрібно шість годин. Якщо часу немає — приберіть його в морозилку на пів години.

Для просочення з'єднайте у сотейнику воду, цукор і коньяк. Доведіть до кипіння та остудіть.

Для крему приготуйте молочно-яєчний сироп. У сотейник налийте молоко, додайте цукор, ванільний цукор і жовтки. Все перемішайте вінчиком та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Влийте коньяк, перемішайте та зніміть з вогню.

Остудіть. Окремо збийте вершкове масло міксером, поки воно не посвітлішає. Частину молочно-яєчного сиропу введіть в масло, щоразу збиваючи крем міксером.

Температура масла та сиропу має бути однаковою – це важливо.

Можна зафарбувати крем. А можна залишити як є. Розріжте бісквіт на три коржі, кожен просочіть сиропом із коньяком і цукром, перемажте кремом. Боки торта обсипте бісквітною крихтою, зверху торт прикрасьте за бажання квіточками з крему. Готовий торт приберіть у холодильник на дві години.

Ви можете приготувати простий шоколадний торт "Виручайка".