Любимый рецепт королевы Камиллы: шоколадный бисквитный пирог

шоколадний бісквітний пиріг, шоколадний бісквіт, рецепт бісквіту, простий рецепт шоколадного бісквіту
Фото: Getty Images | Шоколадний бісквітний пиріг

Для приготування десерту вам знадобляться прості інгредієнти.

Такий десерт ідеальний, коли мало часу, але дуже хочеться солоденького. Королева-консорт Камілла поділилася улюбленим рецептом шоколадного бісквітного пирога, взятим із "Королівської кулінарної книги: сезонні рецепти з Букінгемського палацу". Рецепт смачної страви з'явився на сторінці Кларенс-хаус в Instagram.

Інгредієнти для бісквіта:

  • печиво McVitie's Rich Tea — 225 г (можете замінити його печивом "Марія")
  • розм'якшене несолене вершкове масло — 115 г
  • цукрова пудра — 115 г
  • нарізаний темний шоколад — 115 г
  • 2 столові ложки теплої води або темного рому

Інгредієнти для шоколадного крему:

  • нарізаний темний шоколад — 125 г
  • збиті вершки — 125 г

Приготування бісквіта:

1. Змастіть форму для випікання маслом і розташуйте на дні папір. Помістіть кільце для випікання на тацю і залиште осторонь, поки воно не знадобиться.

2. Подрібніть печиво на шматочки розміром близько 1-2 см. Печиво не повинно перетворитися на крихти.

3. Помістіть розм'якшене масло та цукор у миску та збивайте до м'якої консистенції.

4. Розтопіть шоколад — або в мікрохвильовій печі, або на водяній бані. Після цього вилийте шоколад на олію та цукор. Потім ретельно перемішайте.

5. Додайте в суміш воду або ром, а потім шматочки печива. Добре перемішайте, щоб переконатися, що всі шматочки печива покриті шоколадною сумішшю.

6. Помістіть суміш у кільце для випікання та обережно, але міцно натисніть на неї, щоб сформувати та вирівняти текстуру. Залишіть торт у холодильнику приблизно на 30 хвилин.

Приготування крему:

1. Покладіть нарізаний шоколад у миску та вилийте збиті вершки в каструлю. Доведіть вершки до кипіння, а потім додайте на нарізаний шоколад. Ретельно перемішайте до одержання однорідної маси.

2. Вийміть шоколадний бісквітний торт із холодильника і зніміть кільце для випікання.

3. Покривайте шоколадний бісквіт теплим кремом.

Нагадаємо, рецепт "Наполеона" з апельсиновим кремом.