Шоколадний торт без випічки: простий і доступний рецепт

шоколадний торт
Фото: Getty

Такий торт готується дуже швидко та не потребує особливих кулінарних навичок.

Шоколадний торт без випічки — ідеальний десерт для невеликого сімейного торжества або домашнього чаювання. На його приготування піде зовсім небагато часу, а результат перевершить усі очікування.

Шоколадний торт без випічки

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 250 г;
  • чорний шоколад — 220 г;
  • вершки 30-35% — 160 мл;
  • вершкове масло — 40-50 г.

Для шоколадної глазурі:

  • чорний шоколад — 110 г;
  • вершки 30-35% — 80 мл;
  • вершкове масло — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Відповідну форму застелити фольгою або харчовою плівкою, змастити вершковим маслом. Печиво покришити на дрібні купки. Шоколад також поламати і скласти в окрему ємність.

У каструлю з товстим дном налити вершки, туди додати вершкове масло, поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Після цього відразу ж вилити її в миску зі шматочками шоколаду і мішати, поки шоколад повністю розчиниться. До цієї суміші додати подрібнене печиво, перемішати і перекласти масу, що вийшла, у форму. Поверхню розрівняти, накрити харчовою плівкою в контакт і після остигання поставити в морозилку на 2,5-3 години, поки повністю застигне.

Через кілька годин дістати форму з холодильника і перекласти застиглу масу на блюдо.

Далі необхідно приготувати шоколадну глазур. У невелику каструлю влити вершки, додати столову ложку вершкового масла, поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Додати дрібно подрібнений шоколад, зняти каструлю з вогню і перемішати до утворення однорідної шоколадної суміші. Покрити торт шоколадною глазур'ю, рівномірно розподіляючи її по поверхні та боках. Прикрасити десерт за власним бажанням.

Нагадаємо, як приготувати торт "Тетяна".