Дуже легко приготувати. Рецепт заливного пирога з капустою

Заливний пиріг з капустою, пиріг з капустою, як приготувати заливне тісто, простий рецепт пирога
Фото: 1000.menu | Заливний пиріг з капустою

Пироги з капустою — це класика.

Рецептів пирогів з капустою дуже багато, але заливний пиріг — це простий та оригінальний рецепт, який не потребує замісу тіста. І він готується дуже просто.

Заливний пиріг з капустою

Складові:

Для тіста:

  • Борошно — 6 ст. л.;
  • Сметана 20% — 5 ст. л.;
  • Два яйця;
  • Розпушувач — 10 г;
  • Сіль, цукор.

Для начинки:

  • Капуста — 300 г;
  • Дві невеликі цибулини;
  • Невелика морквина;
  • Куркума — третина чайної ложки;
  • Три варені круто яйця;
  • Улюблена зелень, сіль, чорний мелений перець.

Дрібно наріжте цибулю та натріть моркву на великій тертці. Підсмажте цибулю та моркву на олії. Тонко наріжте капусту і додайте до цибулі і моркви. Протушкуйте кілька хвилин. Додайте сіль, куркуму і поперчіть. Зніміть з вогню і додайте дрібно нарізану зелень, наприклад петрушку. Яйця відваріть круто і дрібно нарубайте. Додайте їх до капусти та перемішайте.

Приготуйте тісто. Сметану покладіть у миску. Покладіть чайну ложку цукру та посоліть. Додайте муку і розпушувач та перемішайте віночком. Додайте два яйця і знову перемішайте.

Змастіть форму олією. Налийте трохи тіста і викладіть начинку, рівномірно розподіліть та вилийте решту тіста.

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 20-25, поки верх не зарум'яниться.

Також ви можете приготувати традиційний пиріг із капустою. Для цього потрібно зробити дріжджове тісто.