Як приготувати смачну начинку для вареників із капустою. Два простих рецепти

вареники з капустою, вареники, начинка для вареників, начинка для вареників з капустою
Фото: Getty Images | Вареники з капустою – це дуже смачно

Начинку можна приготувати як зі свіжої, так і з квашеної капусти.

Related video

Приготувати дуже смачні вареники легко. Головне зробити правильне тісто і приготувати смачну начинку, а потім просто не переварити те, що вийде.

Вареники з капустою — це класика. Причому начинку можна зробити із свіжої капусти, а можна й із квашеної. Можна навіть поєднати ці два способи, але в будь-якому випадку вийде чудово.

Вареники зі свіжою капустою

Для тіста:

  • Пшеничне борошно — 400 г;
  • Одне яйце;
  • Окріп — 200 мл;
  • Рослинна олія — 1 ст. л.;
  • Сіль — 0.5 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна — 500 г;
  • Одна невелика цибулина;
  • Одна морквина;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Цукор — 0.5 ч. л.;
  • Рослинна олія — 3 ст. л;
  • Перець чорний мелений;
  • Рослинна олія — 3 ст.л.

Цей рецепт тіста універсальний, якщо ви не ставите за мету приготувати пісні вареники. Він підійде для будь-яких несолодких та солодких вареників. Начинку готуйте перед тим, як замішувати тісто, оскільки вона має повністю охолонути.

Свіжу капусту наріжте тонкою соломкою і помніть руками. Сік злийте, олію розігрійте на сковороді і покладіть капусту, смажте приблизно п'ять хвилин на невеликому вогні.

Морквину натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте і додайте до капусти. Тушкуйте під кришкою всі овочі разом хвилин 20. Як товсті шматочки капусти стануть м'якими — начинка готова. Наприкінці додати в начинку сіль, цукор і перець.

Тісто готується просто. Додайте в борошно яйце збите із сіллю та ложкою олії. Потім влийте в муку окріп і замісіть тісто: спочатку ложкою, потім руками.

Вареники з квашеною капустою

Для начинки:

  • Квашена капуста — 400 г;
  • Одна цибулина;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії. Додайте квашену капусту і тушкуйте 15 хвилин. Якщо капуста довга — поріжте її. Якщо занадто кисла — додайте трохи свіжішої.

Також ви можете приготувати найсмачніші вареники з яблуками. Вийде ідеальний десерт в українському стилі.