Їжа
Рецепт моркви в глазурі за 15 хвилин
774
Морква – корисний смачний коренеплід, який можна приготувати і в глазурі.
Молоді коренеплоди смачні, ситні та недорогі. Морква багата на бета-каротин, який в організмі людини перетворюється на вітамін А. Також допомагає підтримувати стан слизових оболонок і шкіри, зміцнює кістки, зуби, ясна, волосся, протистоїть ослабленню зору. Достатньо в моркві й мінеральних речовин: магнію, калію, міді, заліза, фосфору, кобальту, йоду, хрому, цинку, фтору, нікелю.
Щодо приготування моркви в глазурі —обов'язково наріжте шматочки однакового розміру. Таким чином вона приготується однаково і рівномірно.
Складові:
- Морква (молода) – 0,5 кг;
- Масло вершкове несолоне – 40 г;
- Цукор — 1,5 ч.л;
- Сіль за смаком;
- Кунжут – до смаку.
Спосіб приготування:
- Моркву миємо та очищаємо. У широку сковороду наливаємо близько 3 см води, доводимо до кипіння та викладаємо моркву. Трішки солимо і варимо близько 10 хвилин.
- Воду зливаємо, додаємо вершкове масло та цукор. Смажимо, періодично струшуючи сковороду, щоб морквина з усіх боків покрилася глазур'ю. Коли морква почне підрум'янюватися, знімаємо з вогню, посипаємо кунжутом і одразу подаємо на стіл.
- Щоб вітаміни краще збереглися, сковороду при варінні накриваємо кришкою.
Нагадаємо, рецепт вітамінного салату з вареного буряка та сирої моркви.