Новий погляд на класику. Вишуканий рецепт печінкового торта від Євгена Клопотенка
![Печінковий торт Євген Клопотенко печінковий торт, євген клопотенко, рецепт євгенія клопотенко](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/9/3c/7764d9c7-5711572cedd1306eec2d804f557c13c9.jpg?v=0368_1)
Печінковий торт зазвичай готують із майонезом, але український шеф-кухар запропонував новий оригінальний рецепт цієї страви з ягодами.
Печінковий торт — це та страва, про яку всі знають, але рідко готують, воліючи пробувати його в гостях. Класичний рецепт передбачає, що, крім млинців із печінки, в ньому буде ще й майонез із часником. Але відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує новий погляд на цю страву. У його рецепті майонезу немає, зате є ягоди та м'який крем-сир.
Перед тим, як почати готувати, потрібно вибрати смачну курячу печінку. На ній не повинно бути жовтих плям — це означає, що на субпродукт потрапила жовч, а значить печінка буде гіркуватою. Також її треба очистити від плівок та зайвого жиру, ретельно промити та обсушити паперовим рушником.
Печінковий торт із ягодами
Складові:
- Куряча печінка — 500 г;
- Два яйця;
- Борошно — 3 ст. л.;
- Заморожена смородина — 150 г;
- Молоко — 150 мл;
- Крем-сир — 400 г;
- Цибулевий конфітюр — 100 г (за бажанням);
- Рослинна олія — 2 ст. л.;
- Сіль та перець до свого смаку.
Для початку потрібно розморозити ягоди смородини. Просто покладіть їх у миску і нехай розморожуються за кімнатної температури.
Курячу печінку очистіть від плівок та жиру, промийте у холодній воді. До печінки додайте молоко та два яйця і перебийте блендером до однорідності. Додайте три столові ложки борошна і додайте олію. Посоліть і поперчіть і знову перебийте блендером. Заготівля має нагадувати тісто для тонких млинців.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і смажте печінкові млинці доки не підрум'яняться з кожного боку. Готові млинці повинні охолонути.
Розморожені смородини ягоди подрібніть блендером, у вас вийде ягідне пюре. Змішайте смородину із крем-сиром.
Тепер збирайте печінковий торт. Кожен печінковий млинець змащуйте крем-сиром із ягідним пюре і збирайте стопочкою. Зверху прикрасьте конфітюром цибулі. Після цього відправте печінковий торт в холодильник на пару годин.
Також з печінки ви можете приготувати начинку для смачних смажених пиріжків. Рецепт тіста для пиріжків дуже простий — для нього потрібні дріжджі, борошно, цукор та вода.